Verkkouutiset

Vihreiden ex-puheenjohtaja syytti hallitusta Suomen sijoituksen putoamisesta, vaikka tilaston data oli kerätty hänen ministerikaudellaan. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kansanedustaja vihreille ilmastotoimista: Miksi syytätte nykyistä hallitusta tekemättömyydestänne?

Timo Heinosen mukaan Maria Ohisalo teki oman maalin arvostellessaan hallitusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen sijoitus on heikentynyt valtioiden ilmastotoimia arvioivassa CCPI-listauksessa. Sosiaalisessa mediassa kiistellään, onko syy edellisen Sanna Marinin (sd.) vai nykyisen Petteri Orpon (kok.) hallituksen.

Edellisen hallituksen ympäristöministeri ja vihreiden entinen puheenjohtaja Maria Ohisalo syyttää nykyistä hallitusta.

– Eikä yllätä yhtään! Istuvan hallituksen toimesta Suomi on siirtynyt sijalta 15. sijalle 26. valtioiden ilmastotoimia arvioivassa indeksissä. Samaan aikaan Suomi puhuu pääministeriä myöten maailmalla kauniita toimistaan. Tässä näytöt, Ohisalo kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Sosiaalisessa mediassa Ohisalolle huomautetaan, että vertailussa käytetään dataa Ohisalon ministerikaudelta.

– Oma maali Maria Ohisalo ja vihreät! Tämän tutkimuksen data on kerätty vuosilta 2021-2022. Tehän olitte silloin vastuuministeri ympäristöstä ja luonnosta? Miksi syytätte nykyhallitusta omista teoista tai tekemättömyydestänne, Heinonen kirjoittaa X:ssä.

– Harmillisesti tämä data on juuri vuodelta, jolloin Ohisalo itse toimi ilmastoministerinä. Eli ne näytöt ovat ihan omia, toteaa Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi.

SDP:n kansanedustaja Matias Mäkysen mukaan Ohisalon arvostelijoiden väitteet eivät ole täysin totta.

– Toisin, kuin moni on täällä väittänyt, uuden hallituksen ilmastotoimissa peruuttaminen on huomioitu arviossa, hän kirjoittaa X:ssä.

Mäkynen on jakanut kuvakaappauksen raportista, jonka mukaan uusi Orpon hallitus tekee vähemmän kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)