Verkkouutiset

Suljettu Vaalimaan rajanylityspaikka maaliskussa 2024. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

Kansanedustaja varoittaa: Venäjä aloitti karkoitukset, voidaan ohjata itärajalle

Jarno Limnellin mukaan osa Venäjältä karkotettavista voidaan ohjata itärajalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Jarno Limnell varoittaa viestipalvelu X:ssä Venäjän maassa luvatta olevien karkoitusoperaatioista. Limnellin mukaan Suomessa on huomioitava se, että osa karkotettavista voidaan ohjata itärajalle.

– Moskovan iskujen jälkeen on uhattu uusilla iskuilla ja nyt viranomaiset reagoivat. Sisäinen levottomuus Venäjällä lisääntyy. Meillä syytä huomioida, että osa karkoitettavista voidaan ohjata Suomen itärajalle, Limnell kirjoittaa.

Moskovan terrori-isku on lisännyt maahanmuuttovastaisuutta Venäjällä. Koska Moskovan iskusta kiinni jääneet terroristit ovat lähtöisin Tadzikistanista, etenkin tadzikistanilaiset maahanmuuttajat ja siirtotyöläiset ovat kohdanneet kasvavaa muukalaisvastaisuutta sekä joutuneet tekemisiin viranomaisten kanssa.

Venäjällä maahanmuuttajia ja siirtotyöläisiä avustavan järjestön edustajan mukaan maahanmuuttajien lapset pelkäävät lähteä kotoa kouluun, kertoo The Moscow Times. 

Venäjän hallinnolle tilanne on haastava, koska maan muslimivähemmistöjen edustajat muodostavat merkittävän osan Venäjän armeijan Ukrainassa sotivista joukoista. Venäjällä arvioidaan myös olevan noin kolme miljoonaa siirtotyöläistä, joista suurin osa on kotoisin Keski-Aasian entisistä neuvostotasavalloista.

LUE LISÄÄ: 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)