Verkkouutiset

Frontexin auto itärajalla. Arkistokuva. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kansanedustaja haluaa EU:n tukevan itärajan turvallisuutta ja elinvoimaa

Jukka Kopran mukaan EU voisi osallistua rajaturvan kustannuksiin suuremmassa roolissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja, eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra on tyytyväinen EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin päätöksestä vierailla Lappeenrannassa.

Itä-Suomen taloustilanne on heikentynyt merkittävästi Venäjän käynnistämän hyökkäyssodan seurauksena. Haasteet koskevat koko Euroopan unionin itäistä ulkorajaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Komission puheenjohtaja von der Leyenin vierailu Lappeenrantaan osoittaa, että itärajan alueiden tilanne on noteerattu komissiossa ja tilanteemme otetaan vakavasti. Uskon, että komissio on valmis edistämään ratkaisuja itäisen Suomen turvallisuuden ja elinvoiman parantamiseksi, Kopra toteaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa rajan sulkemiseen ja kiinni pitämiseen liittyvät seikat sekä itäisen Suomen elinvoima eivät ole aluepolitiikkaa vaan koko Suomen ja EU:n yhteinen haaste.

– Vaikka haitalliset vaikutukset näkyvät selkeimmin juuri kaakkoisessa Suomessa, ulottuvat ne jatkuessaan koko Suomeen ja Euroopan unioniin. Myös siksi on toivottavaa, että EU ottaa roolia itärajan turvallisuuden ja elinvoiman parantamisessa. EU voisi osallistua rajaturvallisuuden kustannuksiin entistä suuremmassa roolissa, Kopra sanoo.

Kokoomus on Euroopan kansanpuolueen (EPP) jäsen. Kokoomuksen vaikuttamistyön ansiosta Itä-Suomen haasteet tiedostetaan eurooppalaisella tasolla EPP-puolueiden yhteisessä eurovaaliohjelmassa. Ohjelmassa peräänkuulutetaan lisää tukea EU:n ulkoraja-alueille, jotka ovat kärsineet Venäjän hyökkäyksen seurauksena.

– Kokoomus on aktiivisesti edistänyt Itä-Suomen intressejä myös EPP:ssä. EPP:n jäsenpuolueet ovat sitoutuneet EU:n ulkoraja-alueiden tukemiseen, Kopra kertoo.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)