Verkkouutiset

Reserviläiset sotilaspoliisit etenevät harjoituksessa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kansanedustaja esittää reserviläisten suojavarusteille verovähennysoikeutta

Kokoomuksen Jukka Kopran mukaan omista hankinnoista on etua maanpuolustukselle.

Kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra kerää eduskunnassa nimiä aloitteeseensa reserviläisten suojavarustehankintojen verovähennysoikeudesta.

Vähennys koskisi monipuolisesti varusteita, jotka liittyvät aktiivisten reserviläisten harjoitteluun kuten esimerkiksi suojaliivejä ja kypäriä.

– Kun reserviläiset hankkivat itse varusteita omaan käyttöönsä, on siitä etua maanpuolustukselle, Kopra toteaa.

Hän on jakanut Twitterissä toimenpidealoitteensa tekstin. Siinä muun muassa todetaan, että reserviläisten harjoittelua on pyrittävä tehostamaan ja tukemaan kaikin keinoin. Verovähennysoikeus tekisi kunnollisten varusteiden hankinnasta nykyistä edullisempaa.

Kopra esittää, että puolustusvoimat voisi ylläpitää listaa hyväksytyistä verovähennykseen oikeuttavista varusteista ja tarvikkeista. Näin vähennyksen avulla hankitut varusteet olisivat käyttökelpoisia myös mahdollisessa palvelukseen kutsumis- tai liikekannallepanotilanteessa.

Jukka Kopran esityksen mukaan reserviläistoimintaan osallistuvat voisivat hankkia hyväksyttyjä varusteita joko arvonlisäverotta tai vaihtoehtoisesti vähentää niiden hankintahinnan verotuksessa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS