Verkkouutiset

Sairaanhoitaja vastaamassa puhelimeen terveysasemalla Helsingissä. LEHTIKUVA / TROND H. TROSDAHL

Kansanedustaja arvioi: Sote-alueita karsitaan

Osa hyvinvointialueista on talousvaikeuksissa jo ensimmäisenä toimintavuonnaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo arvelee, että hyvinvointialueiden lukumäärää tullaan karsimaan. Nykyisessä mallissa alueita on 21 ja Helsingin kaupunki, joka ei kuulu mihinkään hyvinvointialueeseen.

Hän viittaa Kauppalehden pääkirjoitukseen, jossa muistutetaan, että peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) johdolla toiminut sote-uudistuksen parlamentaarinen ohjausryhmä linjasi vuonna 2014, että sosiaali- ja terveysalueita tulisi olla viisi eli käytännössä yliopistollisten keskussairaaloiden ympärille rakentuvia alueita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Myöhemmin asiantuntijaselvityksessä arvioitiin, että poliittisesti sopiva alueiden määrä olisi 9-12.

– Edellinen (Sanna Marinin) hallitus laittoi kuitenkin tuplasti lisää (21+1) alueita. Nyt ihmetellään, kun hyvinvointialueet ovat heti kuolonkorinassa. Veikkaan, että hyvin nopeasti ollaan lähellä tusinaa, Wallinheimo kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa tämän vuoden alussa. KL:n pääkirjoituksessa kiinnitetään huomiota siihen, että alueiden alijäämäennuste on jo nyt 1,2 miljardia euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)