Verkkouutiset

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kai Mykkänen: SDP:n talousohjelmalta tippui pohja

Kokoomuksen ryhmäjohtajan mukaan julkista taloutta ei laiteta tasapainoon menoja lisäämällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen mukaan valtiovarainministeriön torstaina julkaisema taloudellinen katsaus paljastaa, ettei SDP:n talouspolitiikalla ole pohjaa.

Valtiovarainministeriön ennusteen mukaan valtion, kuntien ja hyvinvointialueiden vuosittainen velanotto on kasvamassa jopa 15 miljardiin euroon. Valtiovarainministeriön mukaan Suomen talouskasvu ei tule olemaan niin nopeaa, että velkaongelman ratkaisua voitaisiin jättää sen varaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– SDP:n talousohjelmalta tippui pohja pois. Pääministeri Sanna Marin on hokenut toistamiseen, että ennustettua nopeampi talouskasvu ja työllisyyskehitys ratkaisevat velkaongelman.

– Hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuutta ei voi laskea sen varaan, että talous ja työllisyys kasvavat ennusteita nopeammin. Nyt on oikea aika herätä todellisuuteen, Mykkänen sanoo tiedotteessa.

SDP esittää puolueen talouspoliittisessa ohjelmassaan, että julkista taloutta vahvistetaan ensi vaalikaudella kolmella miljardilla eurolla työllisyysastetta nostamalla. Kai Mykkänen vaatii SDP:tä avaamaan ennen vaaleja, millä keinoilla tavoite saavutetaan.

– Keinojen osalta SDP:n talousohjelma on tyhjää täynnä. Koulutustason nostaminen on tärkeää, mutta esimerkiksi yliopistotutkinnon saaminen kestää keskimäärin seitsemän vuotta. Marinin hellimä aktiivinen finanssipolitiikka puolestaan tarkoittaa käytännössä menolisäyksiä. Julkista taloutta ei laiteta tasapainoon menoja lisäämällä.

– Kokoomus on esittänyt konkreettiset keinot talouden tasapainotukseen ja yli 100 000 uuden työllisen saamiseen. Heikoimmista voidaan pitää huolta kestävästi vain lopettamalla tulevien sukupolvien kustannuksella eläminen, Mykkänen sanoo.

LUE MYÖS:
Suomen ennustetaan nousevan taantumasta loppuvuonna 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)