Verkkouutiset

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kai Mykkänen: SDP:n talousohjelmalta tippui pohja

Kokoomuksen ryhmäjohtajan mukaan julkista taloutta ei laiteta tasapainoon menoja lisäämällä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen mukaan valtiovarainministeriön torstaina julkaisema taloudellinen katsaus paljastaa, ettei SDP:n talouspolitiikalla ole pohjaa.

Valtiovarainministeriön ennusteen mukaan valtion, kuntien ja hyvinvointialueiden vuosittainen velanotto on kasvamassa jopa 15 miljardiin euroon. Valtiovarainministeriön mukaan Suomen talouskasvu ei tule olemaan niin nopeaa, että velkaongelman ratkaisua voitaisiin jättää sen varaan.

– SDP:n talousohjelmalta tippui pohja pois. Pääministeri Sanna Marin on hokenut toistamiseen, että ennustettua nopeampi talouskasvu ja työllisyyskehitys ratkaisevat velkaongelman.

– Hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuutta ei voi laskea sen varaan, että talous ja työllisyys kasvavat ennusteita nopeammin. Nyt on oikea aika herätä todellisuuteen, Mykkänen sanoo tiedotteessa.

SDP esittää puolueen talouspoliittisessa ohjelmassaan, että julkista taloutta vahvistetaan ensi vaalikaudella kolmella miljardilla eurolla työllisyysastetta nostamalla. Kai Mykkänen vaatii SDP:tä avaamaan ennen vaaleja, millä keinoilla tavoite saavutetaan.

– Keinojen osalta SDP:n talousohjelma on tyhjää täynnä. Koulutustason nostaminen on tärkeää, mutta esimerkiksi yliopistotutkinnon saaminen kestää keskimäärin seitsemän vuotta. Marinin hellimä aktiivinen finanssipolitiikka puolestaan tarkoittaa käytännössä menolisäyksiä. Julkista taloutta ei laiteta tasapainoon menoja lisäämällä.

– Kokoomus on esittänyt konkreettiset keinot talouden tasapainotukseen ja yli 100 000 uuden työllisen saamiseen. Heikoimmista voidaan pitää huolta kestävästi vain lopettamalla tulevien sukupolvien kustannuksella eläminen, Mykkänen sanoo.

LUE MYÖS:
Suomen ennustetaan nousevan taantumasta loppuvuonna 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS