Verkkouutiset

Viron parlamentti Tallinnassa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kaaosta Viron politiikassa: Suuri puolue ajautui riitoihin

Konservatiivinen kansanpuolue Ekre on erottanut tunnettuja poliitikkoja puolueesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron konservatiivinen kansanpuolue Ekre on ajautunut sisäisiin riitoihin ja kaaokseen. Tiistaina puolueesta erotettiin neljä näkyvää poliitikkoa, jotka ovat syyttäneet puheenjohtaja Martin Helmeä ”diktaattorimaisesta” johtamistyylistä.

Yksi erotetuista oli Silver Kuusk, joka oli aiemmin kertonut aikeistaan haastaa nykyinen puheenjohtaja. Erotettujen joukossa oli myös kansanedustajia. Kokouksen jälkeen europarlamenttiin jatkokaudelle valittu Jaak Madison ilmoitti yleisradio ERR:n mukaan eroavansa puolueesta. Hän oli puolueen ainoa meppi.

Oppositiossa istuvalla oikeistopopulistisella puolueella on toiseksi eniten paikkoja Viron parlamentissa. Kyselyissä kannatus on kuitenkin laskenut. Eurovaaleissa Ekre tuli neljänneksi 14,8 prosentin ääniosuudella.

Ekren sisäiset jännitteet leimahtivat esille sen jälkeen, kun puolueen perustaja Mart Helmeä syytettiin Venäjä-mielisestä lausunnosta liittyen Ukrainan sotaan. Mart Helme on Martin Helmen isä, joten puolue on ollut tiukasti isän ja pojan käsissä. Myös Mart Helmen vaimo Helle-Moonika Helme istuu puoluehallituksessa. Kaikki kolme ovat Viron parlamentin jäseniä.

Helmet ovat kiistäneet Venäjä-mieliset lausunnot ja syyttäneet heitä haastaneita jäseniä yrityksestä kaapata valta puolueessa. Nykyistä Ekren puoluejohtoa on syytetty myös epäselvyyksistä liittyen puolueen talouteen.

Europarlamentaarikko Jaak Madison on väläyttänyt uuden kansalliskonservatiivisen puolueen perustamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)