Verkkouutiset

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden. AFP/LEHTIKUVA/BRENDAN SMIALOWSKI

Joe Biden: Yhdysvallat ei koskaan tunnusta Venäjän alueliitoksia

Yhdysvallat aikoo asettaa Venäjää vastaan uusia pakotteita anneksointien takia.

Kremlin mukaan Luhansk, Donetsk, Zaporižžja ja Herson tukivat liittämistä viisi päivää kestäneissä kansanäänestyksissä. Niin sanotut äänestykset on tuomittu laajalti Venäjän ulkopuolella huijauksena.

Yhdysvallat aikoo asettaa Venäjää vastaan uusia pakotteita liittämisen takia.

– Haluan tehdä tämän erittäin selväksi, Yhdysvallat ei koskaan, ei koskaan, ei koskaan tunnusta Venäjän vaatimuksia Ukrainan suvereeniin alueeseen, Joe Biden sanoi perjantaina ennen Vladimir Putinin puhetta, jossa hänen on määrä ilmoittaa neljän Ukrainan miehitetyn alueen liittämisestä Venäjään, kertoo BBC.

Venäjän presidentti allekirjoitti torstaina kaksi asetusta Zaporižžjan ja Hersonin tunnustamisesta itsenäisiksi, mikä tasoitti tietä niiden liittämiselle Venäjään.

Venäjän valtion tiedotusvälineissä jaetuissa asiakirjoissa sanotaan, että kahden alueen itsenäisyys tunnustetaan kansainvälisen oikeuden mukaisesti ja YK:n peruskirjan mukaisesti.

YK:n pääsihteeri António Guterres on kuitenkin todennut, että alueiden liittäminen voimankäytöllä on YK:n peruskirjan ja kansainvälisen oikeuden vastaista.

– Se on vaarallinen eskalaatio, jolla ei ole sijaa nykymaailmassa, hän sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS