Verkkouutiset

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan puhui Ankarassa tammikuussa. / LEHTIKUVA / AFP / ADEM ALTAN

Jarno Limnell: Naton on pantava piste Turkille

Asiantuntijan mukaan Recep Tayyip Erdoganin toimet vaikuttavat jo koko puolustusliiton uskottavuuteen.

Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori ja sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll kehottaa muita Nato-maita panemaan pisteen Turkin venkoilulle.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenhakemusten viivyttelyn on arvioitu uhkaavan puolustusliiton avointen ovien politiikan uskottavuutta. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan vihjasi sunnuntaina, että hän voisi suhtautua myönteisemmin vain Suomen hakemuksen ratifiointiin.

– Naton johdon, etenkin Yhdysvallat ja pääsihteeri, on nyt tehtävä vahva Naton sisäinen ryhtiliike, jossa pannaan piste etenkin Turkin venkoilulle. Erdoganin toimet vaikuttavat jo koko puolustusliiton uskottavuuteen, Jarno Limnéll tviittaa.

Recep Tayyip Erdogan sanoi viikko sitten pidettyjen mielenilmausten jälkeen, ettei Ruotsin kannata enää odottaa tukea omalle jäsenhakemukselleen.

Yhdysvaltain presidentin turvallisuuspoliittisena neuvonantajana toiminut John Bolton totesi SVT:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi sulkea Turkki liittouman ulkopuolelle. Hänen mukaansa Yhdysvaltojen ei pitäisi suostua F-16-hävittäjien kauppaan ainakaan ennen Turkin vaaleja.

– Tämä on eräänlaista kiristystä, Bolton totesi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS