Verkkouutiset

Rajavartija saattaa turvapaikanhakijaa Kuhmon Vartiuksen raja-asemalla. LEHTIKUVA / HANNU HUTTU

Itärajan tulijoita neuvotaan: Pyydä turvapaikkaa ja valita kaikista päätöksistä, saat jäädä Suomeen ainakin vuodeksi

Venäläismedian mukaan keskusteluryhmissä ohjeistetaan Suomeen tulijoita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläismedia Fontanka kertoo tutustuneensa turvapaikanhakua Suomesta pohtivien keskustelufoorumeihin.

Tästä löytyvässä jutussa kerrotaan useista keskusteluista niin Suomeen tulijoiden kuin myös heitä avustavan salakuljettajan ja ”arabijuristiksi” kutsutun henkilön kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– ”Kokeneiden” lainopilliset neuvot foorumeilla kuuluvat suurin piirtein seuraavasti: ”Tulet Suomeen ja pyydät turvapaikkaa. Oikeudenkäynnin jälkeen saat kielteisen päätöksen. Tee valitus. Saat todennäköisesti uuden hylkäävän päätöksen, mutta jäät maahan ja saat asua siellä ainakin vuoden ennen kuin saat viimeisen kielteisen päätöksen. Tänä aikana voit yrittää selvittää tilanteesi”, jutussa kuvaillaan.

Fontankan artikkelissa pyritään selvästi antamaan kuva siitä, etteivät Venäjän viranomaiset auttaisi tulijoita ainakaan siinä laajuudessa kuin Suomessa on kerrottu. Tätä pyritään todistamaan esimerkiksi kertomalla, kuinka Venäjän viranomaiset ovat pidättäneet Suomen rajalle pyrkijöitä muun muassa viisumirikkeiden takia. Venäläismedian väitteisiin Venäjän viranomaisten toiminnasta on syytä suhtautua epäillen. Julkisuudessa olevien tietojen perusteella rajan tilanteessa on kyse venäläisestä operaatiosta, johon kytkeytyy runsaasti informaatiovaikuttamista.

Suomen vastaanottojärjestelmässä on Verkkouutisten eilen Maahanmuuttovirastosta saamien tietojen mukaan yli 600 itärajan yli tullutta. Valtaosa heistä on 20-30-vuotiaita miehiä, jotka on sijoitettu vastaanottokeskuksiin ympäri maata.

Maahanmuuttoviraston mukaan Suomesta voi saada turvapaikan, vaikka olisikin oleskellut aiemmin pitkään Venäjällä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö huomautti eilen Puolan vierailullaan, että on tullut mahdottomaksi palauttaa siirtolaisia, jotka ovat tulleet maahan, mutta eivät täytä turvapaikan kriteereitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)