Verkkouutiset

Venäjän media levittää propagandaa itärajan tapahtumista. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Näin Kremlin propagandassa kerrotaan Suomen rajasulusta

Venäläisessä mediassa Suomen väitetään syyttävän Venäjää ongelmistaan.

Venäjän propagandakoneisto on kehitellyt omia tulkintojaan Suomen raja-asemien suluista. Yleensä Venäjän media pitää syyllisenä Yhdysvaltoja, jonka käskyjä muut länsimaat kuuliaisesti noudattavat vailla omia kansallisia etuja.

Venäläinen politiikantutkija Dmitri Solonnikov analysoi St. Petersburg Dnevnik-julkaisulle, että ”Yhdysvaltojen johtama kollektiivinen länsi yrittää eristää Venäjän kaikissa mahdolisissa suunnissa”.

– Se käyttää kaikkia käytössä oleviaan keinoja. Suomi keskeytti rahtiliikenteensä Venäjän rajan yli yhdessä Viron kanssa, joka aikoo ilmeisesti sulkea kaikki maarajansa. Tanska taas aikoo sulkea salmensa venäläsiltä öljytankkereilta, sanoo Solonnikov ja jatkaa:

– Lännen johtajien tavoitteena on panna pystyyn maamme eristäminen kaikkialla, missä se on mahdollista. Pyrkimys on yritys romahduttaa Venäjän talous ja pakottaa Venäjän antautumaan Ukrainalle Yhdysvaltain ja EU:n ehdoilla.

Eristämiseen vetosi myös venäläiskommentaattori Igor Nikulin Izvestijassa.

– Ennen kuin hegemonia muuttuu, tilanne kehittyy pahimman skenaarion mukaan. Venäjää yritetään estää ja eristää. Mutta kuten meidän presidenttimme sanoi, eristysnauhaa ei ole tarpeeksi. Niin isoa maata kuin Venäjä on mahdoton eristää.

Nikulin katsoi kaiken takana olevan ”anglosaksit” ja Suomen hylänneet družban eli ystävyyden. Nikulinin mukaan Suomen hyvinvoinnin takana on Venäjä, joka on toimittanut kaiken Suomelle markkinahintoja halvemmalla.

– Eurooppa on viimein päätynyt anglosaksien haltuun ja toimii pääasiassa omia etujaan vastaan. Erityisesti Suomi. ”Suomen talousihme” perustui kokonaan ystävyyteen ja puolueettomuuteen suhteessa Venäjään, sanoi Nikulin.

Izvestija korosti myös, kuinka Suomessa ollaan nyt masentuneita, koska monien suomalaisten perheet ovat nyt jääneet Venäjälle.

Samalla linjalla oli Argumenty i Fakty, joka kirjoitti erääseen ”Larissa S”-nimiseen henkilöön viitaten, että rajasululla ”maahanmuuttongelmaansa hoitamaan kykenemättömät suomalaisviranomaiset syyttävät Venäjää epäpätevyydestään ja kasaavat ongelmat tavallisten kansalaisten harteille”.

Lehdessä myös korostetaan suomalaisiin venäläismielisiin aktivisteihin vedoten, kuinka Suomesssa rajojen sulkemisen väitetään olevan perustuslain ja ihmisoikeuksien vastaista.

Televisiokanava 78 korosti myös, että Suomessa tilanne on vaikea ja rajasulun katsotaan olevan ihmisoikeuksien vastaista. Suomenvenäläisten haastatteluissa korostettiin, kuinka näiden lapset eivät esimerkiksi nyt enää tapaa isovanhempiaan.

Eräs haastateltu venäläinen rekkakuski taas korosti televisiokanavalle, kuinka ilman Venäjää Suomi ei olisi mitään. Esimerkiksi Suomen satamat ovat venäläisten aikaansaannoksia. Ennen venäläisten saapumista 1990-luvulla suomalaisilla ei ollut satamia vaan ”latoja”.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)