Verkkouutiset

Kauppakeskus Isossa Omenassa vartijoiden kiinnipitämän naisen kuolemaan liittyvien syytteiden käsittely aloitettiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Espoossa 29. huhtikuuta 2024. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

IS: Ison Omenan vartijat eivät saa tuomiota kuolemantuottamuksesta

Oikeuden mukaan syytettyjen menettelyn ja naisen kuoleman väliltä ei löydetty syy-yhteyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on hylännyt kauppakeskus Ison Omenan vartijoiden syytteet kuolemantuottamuksesta. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Kyse on tapauksesta, jossa 35-vuotias nainen kuoli sen jälkeen, kun vartijat olivat ottaneet hänet kiinni lauantaina 7. tammikuuta 2023. Tapauksen johdosta kuutta Securitaksen vartijana tai järjestyksenvalvojana työskennellyttä henkilöä syytettiin kuolemantuottamuksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kaikki syytetyt kiistivät syyllisyytensä.

Oikeudessa esitettyjen todisteiden valossa käräjäoikeus katsoi, että naisen kiinniotto ja vieminen maahan oli perusteltua. Maassa ollessaan nainen oli vastustellut kiinniottoa. Naista pidettiin maassa vastarinnan päättymisen jälkeen alle kaksi minuuttia ennen kuin hänet käännettiin kyljelleen.

Käräjäoikeuden mukaan syy-yhteyttä turvallisuusalan työntekijöiden menettelyn ja naisen kuoleman välillä ei voitu todeta. Oikeuden mukaan jäi näyttämättä, että kuolema olisi aiheutunut syytettyjen toiminnan seurauksena.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

LUE MYÖS:
Kauppakeskuksen vartijoita syytetään kuolemantuottamuksesta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)