Verkkouutiset

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin useita videoita lennokeista, joiden väitettiin olevan matkalla kohti Israelia. / Telegram

Iranin hyökkäys alkoi, yli sata lennokkia kohti Israelia

Israelin asevoimat kertoo torjuneensa suurimman osan kohteista kumppanimaiden tuella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iran toteutti laajan hyökkäyksen kohti Israelia yli sadalla räjähdelennokilla sekä ballistisilla ja risteilyohjuksilla.

Israelin asevoimien (IDF) tiedotteen mukaan Iranista lähetettyjen droonien matka kesti useita tunteja. IDF sanoi varautuneensa jo aiemmin vastaavaan iskuun. Neljä amerikkalaista ja israelilaista hallintolähdettä sanovat Axios-medialle, että lennokkeja olisi lähetetty ilmaan useita kymmeniä.

Iranin tukeman Hizbollah-miliisin taistelijat ovat lisäksi tulittaneet raketteja Libanonin eteläosista kohti Galilean aluetta Israelin pohjoisosissa.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu Iranissa ja Irakissa kuvattuja videoita, joiden taustalla kuuluu Ukrainan sodastakin tuttujen Shahed-räjähdelennokkien ääntä öisellä taivaalla.

Valkoisen talon hallintolähde kertoi lauantai-iltana al-Jazeera-kanavalle, että Iran käynnistäisi kostoiskunsa Israelia vastaan varhain sunnuntaiaamuna. Iranin vallankumouskaartin ennakoitiin toteuttavan laajan hyökkäyksen, johon osallistuisivat myös miliisijoukot Irakissa, Syyriassa ja Libanonissa. Yhdysvallat on siirtänyt lähialueelle sota-aluksia ja vakuuttanut tukevansa Israelia iskujen torjumisessa.

Israelin ilmapuolustus, ilmavoimat ja merivoimat ovat korkeassa valmiudessa. IDF kertoo seuraavansa kaikkia lähestyviä kohteita. Pääministeri Benjamin Netanjahu kertoi maan olevan valmis Iranin ”suoraan hyökkäykseen”.

Iranin johto ilmoitti aiemmin kostavansa Israelin huhtikuun alussa tekemän ilmaiskun Syyrian pääkaupunki Damaskokseen, jossa sai surmansa useita vallankumouskaartin korkea-arvoisia upseereita.

Israelin mediassa kerrottiin puolenyön tienoilla, että iranilaisia lennokkeja olisi jo torjuttu Syyrian ja Jordanian yllä. Kanava 12:n mukaan tämän on mahdollistanut Yhdysvaltain ja sen liittolaisten ylläpitämä ilmapuolustusvyöhyke. Iranin puolustusministeri varoitti tiedotteessa, että ilmatilansa Israelille avaavat valtiot tulevat itse joutumaan iskujen kohteeksi.

Jordania ilmoitti aiemmin ampuvansa alas ilmatilaansa tunkeutuvat lennokit. Maan asevoimat on asetettu korkeaan valmiuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)