Verkkouutiset

Kaupankäyntiä New Yorkin pörssissä. / SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / LEHTIKUVA / AFP

Investointipankkiiri KL:lle: Voimme palata matalien korkojen aikaan

Inflaatio ei ole enää keskuspankkien suurin huolenaihe.

Investointipankkiiri ja kirjailija Sami Miettinen varoittaa, ettei pankkisektorin viimeaikainen levottomuus tule rajoittumaan vain sveitsiläiseen Credit Suisseen tai Yhdysvaltain keskuspankin pelastamaan Silicon Valley Bankiin.

– Kaikki pankit maailmassa tällä hetkellä hikoilevat. Jos ne syystä tai toisesta nousevat mediassa esille epäluotettavina pankkeina, talletuspakoa on vaikeaa estää, Sami Miettinen sanoo Kauppalehdelle.

Talletuspako on Suomessa epätodennäköinen, sillä pankkeja on vähemmän kuin esimerkiksi Sveitsissä. Suomalaispankit ovat myös verrattain vakavaraisia ja hyvässä kunnossa.

Euroopan keskuspankki päätti torstaina nostaa kaikkia kolmea ohjauskorkeaan 0,5 prosenttiyksiköllä. Päätöstä perusteltiin sillä, ettei inflaatio ole vielä hidastunut toivotulla tavalla. Keskuspankin tavoitteena on kahden prosentin inflaatio.

Sami Miettinen uskoo tulevan korkopolun olevan kuitenkin peruttu, koska inflaatio ei ole enää keskuspankkien suurin uhkakuva. Hän ennakoi inflaation laantuvan joka tapauksessa talouskasvun hiipuessa. Edessä olisi paluu matalien korkojen aikaan.

– Systeemisen kriisin uhka voittaa inflaatiokriisin keskuspankkianalyysissa. Inflaatio on tällä hetkellä pienempi paha kuin se, että pankit lähtevät kaatumaan, Miettinen sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS