Verkkouutiset

Tämä kuva teki Kabosusta maailmankuulun.

Internetin kuuluisin koira on kuollut

Shiba inu nimeltä Kabosu antoi kasvonsa krytovaluutalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yksi internetin kuuluisimmista, ellei kuuluisin koira Kabosu on kuollut. Asiasta kertoi Kabosun omistaja, japanilainen Atsuko Sato blogissaan perjantaina. Shiba inu -rotuinen Kabosu tunnetaan paremmin yllä olevasta kuvasta ja yleisnimellä doge.

Kabosu oli kärsinyt maksavaivoista ja leukemiasta vuodesta 2022 alkaen. Kabosu oli alun perin rescue-koira, joten sen tarkka ikä ei ole ollut tiedossa. Omistajansa Saton mukaan Kabosu oli arviolta 18-vuotias.

Blogissaan Atsuko Sato kertoo, että Kabosu nukkui pois rauhallisesti samalla kun omistaja silitteli sitä.

Kabosusta tuli nettijulkkis vuonna 2010. Tokiosta itään sijaitsevassa Sakurassa asuva opettaja Atsuko Sato oli adoptoinut pentutehtaasta pelastetun koiran pari vuotta aiemmin, ja laittoi siitä kuvan blogiinsa. Blogista kuva levisi Redditiin, ja sitä yhdeksi maailman tunnetuimmista meemikuvista. Myöhemmin Doge-lempinimellä tunnettu hahmo antoi kuvansa myös kryptovaluutta Dogecoinille. Dogecoin on toukokuussa 2024 maailman kahdeksanneksi arvokkain kryptovaluutta, jonka arvo on noin 23 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Asiasta kertovan BBC:n mukaan kryptovaluuttajärjestö Own The Doge joukkorahoitti Kabosulle patsaan. Noin 100 000 dollaria maksanut patsas pystytettiin kotikaupunki Sakuraan viime vuonna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)