Verkkouutiset

Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty, miksi Google ei sumenna kaikkia Suomen varuskuntia karttapalvelussaan., LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

IL: Tästä syystä Google ei sumenna Suomen varuskuntia karttapalvelussaan

Ilmakuvauksessa otettuihin kuviin Puolustusvoimat voi asettaa rajoituksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty, miksi verkkopalveluyhtiö Google ei sumenna kaikkia Suomen varuskuntia karttapalvelussaan.

Iltalehti selvitti asiaa Puolustusvoimilta ja Googlelta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puolustusvoimat vastasi, että sillä ei ole laillista oikeutta rajoittaa satelliiteista tapahtuvaa kuvausta. Ilmakuvauksessa otettuihin kuviin Puolustusvoimat sen sijaan voi asettaa rajoituksia.

– Nykyään satelliittikuvia tarjoavien yrityksien lukumäärä on moninkertaistunut samalla kun satelliittien kuvatarkkuus on parantunut. Pääosa satelliittikuvia tarjoavista yrityksistä on ulkomaisia, Puolustusvoimat vastasi Iltalehdelle.

– Yleisissä karttapalveluissa olevat kuvat voivat olla sekoitus satelliiteista ja ilmakuvauksista saatuja kuvia, joista jälkimmäisiin Puolustusvoimilla on oikeus asettaa rajoituksia. Ilmakuvauksista saadut kuvat ovat tarkkuudeltaan nykypäivänäkin satelliittikuvia tarkempia.

Google vastasi Iltalehden tiedusteluun, ettei se ole tehnyt merkittäviä muutoksia siihen, kuinka tarkasti Suomessa olevat paikat esitetään vaan noudattaa paikallista sääntelyä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)