Verkkouutiset

Verohallinto kehottaa tarkistamaan ja täydentämään veroilmoituksen OmaVerossa. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Huomenna on viimeinen veroilmoittamisen määräpäivä

Tähän mennessä jo yli miljoona henkilöä on täydentänyt tietojaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Veroilmoituksen täydentämisen viimeinen määräpäivä huomenna koskee noin 1,6 miljoonaa palkan- ja eläkkeensaajaa.

Veroilmoitustaan täydentävien tai korjaavien määrä vaihtelee vuosittain. Verohallinnon tilastojen mukaan viime vuonna muutoksia esitäytettyyn veroilmoitukseen teki reilut 1,4 miljoonaa henkilöä ja vuonna 2022 määrä oli reilut 1,2 miljoonaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Verohallinto lähettää vuosittain noin 5,6 miljoonaa esitäytettyä veroilmoitusta, joten valtaosalla tiedot veroilmoituksella ovat valmiiksi oikein.

Tänä vuonna ennen viimeistä määräpäivää muutoksia on tehnyt jo yli miljoona henkilöä. Ilmoittajat ovat siis olleet liikkeellä hyvissä ajoin.

Muista vähennykset ja esitäytetyltä puuttuvat tulot

Verohallinto muistuttaa, että esitäytetty veroilmoitus pitää aina tarkistaa, ja jos tiedoissa on virheitä tai puutteita, ne pitää korjata.

Verohallinto saa paljon tietoja automaattisesti, mutta esimerkiksi erilaisista vähennyksistä Verohallinnolla ei aina ole tietoa. Yleisimpiä vähennyksiä ovat kodin ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennys ja tulonhankkimiskulut.

Verohallinto tekee kaikille palkansaajille automaattisesti 750 euron suuruisen tulonhankkimisvähennyksen, joten tulonhankkimiskulut kannattaa ilmoittaa vain, jos ne ylittävät 750 euron rajan. Näin käy esimerkiksi silloin, kun tekee yli puolet työpäivistä etätöitä kotonaan. Tällöin voi tehdä työhuonevähennyksen.

Vähennysten lisäksi myös esitäytetyltä puuttuvat tulot viime vuodelta pitää ilmoittaa viimeistään omana veroilmoituksen tarkistamisen määräpäivänä. Esimerkkejä itse ilmoitettavista tuloista ovat vuokratulot, virtuaalivaluuttatulot sekä tulot alustoilla tehdystä sisällöntuotannosta ja myynnistä.

Verohallinto kehottaa tarkistamaan ja täydentämään veroilmoituksen OmaVerossa.

Menikö määräpäivä jo? Toimi nopeasti

Jos veroilmoitusta korjaa myöhässä, voi joutua maksamaan myöhästymismaksun tai veronkorotuksen. Jos oma määräpäivä ehti jo mennä, kannattaa kuitenkin edelleen käydä mahdollisimman nopeasti täydentämässä veroilmoitusta OmaVerossa.

Osalla palkansaajista ja eläkeläisistä veroilmoituksen määräpäivä oli 7. ja 14. toukokuuta. Pienellä osalla palkansaajista eli toiminimiyrittäjien ja maataloudenharjoittajien puolisoilla veroilmoituksen määräpäivä oli jo 2. huhtikuuta.

Noin 1,5 miljoonan henkilön pitää tarkistaa esitäytetty veroilmoitus huomenna, sillä myös kahdella miljoonalla kiinteistönomistajalla on määräpäivä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)