Verkkouutiset

Henkilö selaa Airbnb-palvelua. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

HU: Näin Airbnb-asunnon vuokraamisella tienaa

Selvityksen mukaan majoittaja voi päästä varsin korkeisiin tuloihin.

Vuonna 2008 perustettu Airbnb on tehnyt oman kodin vuokraamisesta kannattavaa liiketoimintaa. Sovelluksen kautta voi päästä jopa suomalaisten kuukausittaisiin keskiansioihin asti.

Helsingin Uutisten mukaan esimerkiksi Pälkäneellä asuntoaan sovelluksen kautta vuokraava tienasi vuonna 2021 keskimäärin 3 500 euroa kuussa. Myös Asikkalassa lukema oli yli kolme tuhatta euroa (3 390) kuussa.

Airbnb-toiminnan parissa keskimäärin 30 tuntia viikossa työskentelevä Ilkka Autio kertoo lehdelle, että toiminnan ydin on asiakaspalvelussa.

– Pitää olla valmis auttamaan ja puhelimeen pitää vastata ja olla tavoitettavissa. Se vaatii taas aikaa ja vaivannäköä. Airbnb-toiminnalla pääsee nähdäkseni parempiin tuottoihin kiinni kuin perinteisellä vuokraustoiminnalla, mutta ajankäyttökin tulee jaksottaa sen mukaan, Autio kertoo.

Autio huomauttaa, että käyttäjäarviot ovat sovelluksessa suuressa roolissa majapaikkaa valittaessa, mikä osaltaan lisää asiakastyytyväisyyden merkitystä.

– Ei voi aina olla täysin varma, että kun vieraat ihmiset tulevat asuntoosi että miltä se näyttää heidän käyttönsä jälkeen. Ihmiset ovat myös erilaisia, ja kaikki täytyy pitää tyytyväisenä. Arvioita annetaan internetiin ja se ratkaisee paljon, löytävätkö asiakkaat jatkossakin asuntoosi, hän toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS