Verkkouutiset

HOK-Elannon työntekijä työskentelee kassalla Triplan Prismassa Helsingissä 4. helmikuuta 2021. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

HU: Kaupan työntekijöiden ei tarvitse osata suomea

Jatkossa HOK-Elannon ruokakauppoihin pääsee töihin pelkällä englannin kielen taidolla.

Kaikkien työntekijöiden ei jatkossa tarvitse osata suomen kieltä HOK-Elannon ruokakaupoissa, Helsingin Uutiset kertoo.

Aiemmin kauppoihin ei ole päässyt töihin ilman riittävää suomen kielen taitoa. Vuodenvaihteen jälkeen vaatimuksiin on tulossa kevennys ja kauppaan voidaan palkata työntekijöitä, jotka puhuvat vain englantia.

– Kyllähän tämä on tulevaisuutta. Kun pohdimme työvoiman saatavuutta, niin pitää miettiä onko suomen kieli välttämättömyys. Ei välttämättä ole. Emme ole nytkään vaatineet täydellistä suomen kieltä, sanoo S-marketien henkilöstöpäällikkö Tiia Pitko HU:lle.

Hänen mukaansa alussa on tarkoitus työllistää vain Ukrainasta sotaa paenneita ihmisiä. Myöhemmin rekrytointia voidaan laajentaa kansainväliseksi. Mukana on alkuvaiheessa yhteensä kymmenkunta Prismaa ja S-marketia.

HU:n mukaan suomen kieltä osaamattomat työskentelevät aluksi todennäköisimmin hyllytyksessä. Pitkon mukaan on mahdollista, että myöhemmin heitä työskentelee myös kassoilla.

– Kaupoissa on aina varmasti suomen kieltä puhuva kassa paikan päällä. En pitäisi poissuljettuna, että kassalla oli työntekijä, joka kommunikoisi muulla kielellä. Se on rikkaus asiakkaiden suuntaan, Pitko vakuuttaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS