Verkkouutiset

Venäläisiä saapumassa Suomeen Vaalimaan raja-asemalla 28. syyskuuta 2022. LEHTIKUVA / SASU MÄKINEN

HS: Suomi on kieltämässä venäläisturistien maahantulon

Muutoksen on määrä astua voimaan ensi yönä.

Suomen raja voi sulkeutua venäläisiltä turisteilta torstain ja perjantaina välisenä yönä, Helsingin Sanomat kertoo tietoihinsa vedoten.

Sanna Marinin (sd.) hallituksen on määrä tänään päättää periaatepäätöksestä, jolla venäläisten matkustaminen Suomeen vähenee merkittävästi. HS:n tietojen mukaan uusi linjaus muistuttaa korona-ajan rajakäytäntöjä sillä poikkeuksella, että maahan pääsyn rajoitukset koskevat vain venäläisiä ja maahan pääsyn epäämisperuste on eri.

Lähtökohtaisesti raja menee kiinni venäläisiltä, mutta maahan pääsee edelleen monista erityissyistä. Käytännössä raja sulkeutuu vain turisteilta. Jokaisen maahantulijan tilanne käsitellään yksilöllisesti.

Erityissyitä ovat esimerkiksi perhesyyt, opiskelu, välttämätön työ ja erityisryhmät. Erityisryhmiin lukeutuvat esimerkiksi diplomaatit. Myös opposition edustajilla on mahdollisuus päästä rajan yli.

Suomi on tähän saakka ollut ainoa Venäjän rajanaapurina oleva EU:n jäsenmaa, joka on sallinut venäläisten turistien pääsyn maahan. Baltian maat ja Puola kielsivät venäläisten turistiviisumit aiemmin syyskuussa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS