Verkkouutiset

Naton kannatus on yhä noussut. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

HS-gallup: Naton kannatus noussut uuteen ennätykseen

Selvä enemmistö tutkimukseen vastanneista ei halua taipua Turkin vaatimuksiin.

Uuden HS-gallupin mukaan 79 prosenttia suomalaisista haluaa Suomen liittyvän Natoon. Vastustajia on 11 prosenttia, ja 10 prosenttia ei osaa sanoa mielipidettään.

Naton kannatus on Helsingin Sanomien mittaushistorian korkeimmalla tasolla.  Toukokuun alussa tehdyssä kyselyssä Naton kannatus oli 73 prosenttia.

Kokoomuslaiset kannattavat HS-gallupissa Nato-jäsenyyttä eniten. Heistä sitä tukee yli 90 prosenttia. Vasemmistoliittolaiset ovat suhtautuneet muiden puolueiden kannattajia kriittisemmin Natoon, mutta heidänkin joukossaan jäsenyyden kannatus on kasvanut toukokuun jälkeen kymmenisen prosenttiyksikköä ja on nyt noin 60 prosenttia.

Vastaajista selvä enemmistö eli 70 prosenttia oli sitä mieltä, ettei Suomen pidä muuttaa lainsäädäntöään tai luopua periaatteistan Turkin asettamien ehtojen takia. Ainoastaan 14 prosenttia katsoi mahdolliseksi, että Suomi voisi taipua. Loput eivät osanneet sanoa mielipidettään.

Tutkimuksen toteutti Kantar Public Helsingin Sanomien toimeksiannosta 20.–22.6.2022. Vastaajien kokonaismäärä oli 1 003. Virhemarginaali on koko aineiston tasolla noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS