Verkkouutiset

Hoitaja T-sairaalan päivystyksessä Turussa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

”Hoitajat ovat kovilla muutenkin” – Kai Mykkänen: Voisiko SDP lopettaa pelottelun?

Kokoomusedustajan mukaan pääministerin puheet ovat vastuuttomia.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Kai Mykkänen kehottaa vasemmistopuolueita lopettamaan puheet sosiaali- ja terveysalan laajoista irtisanomisista. Mykkänen luonnehtii pääministeri Sanna Marinin (sd.) tuoreita irtisanomispuheita ”pelotteluksi”.

SDP:n puoluevaltuustossa sunnuntaina puhunut Marin sanoi pelkäävänsä kokoomuksen esittämien sopeutustoimien merkitsevän myös henkilöstöleikkauksia.

– Tällaisia summia ei voida näiltä aloilta ottaa leikkaamatta kovalla kädellä myös henkilöstöstä. Se tarkoittaa tuhansia hoitajien, sosiaalityöntekijöiden ja pelastusalan ammattilaisten irtisanomisia, pääministeri sanoi.

Mykkänen tyrmää Marinin näkemyksen. Suomeen tarvitaan lisää sairaanhoitajia, kokoomusryhmyri kirjoittaa Twitterissä.

– Voisitteko SDP&VAS lopettaa pelottelun irtisanomisilla, kun tosiasia on, että sairaanhoitajia tarvitaan lisää, vaikka menojen kasvua hillittäisiin kokoomuksen esittämällä tavalla velkaantumisen katkaisemiseksi? VM arvioi, että Suomeen tarvitaan 200 000 hoitajaa lisää 2035 mennessä!

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Valtonen on puoluetoverinsa kanssa samoilla linjoilla. Valtosen mukaan pääministerin puheet ovat nykytilanteessa vastuuttomia.

– Sanna Marinin pelottelut hoitajien irtisanomisista ovat vastuuttomia. Hoito- ja hoiva-alan työntekijät ovat kovilla muutenkin; ensin korona. Soteuudistus ja hoitajamitoitus. Tekijäpula on valtava. Kokoomuksen viesti: Suomi tarvitsee teitä! Annetaan hoitajille rauha tehdä työnsä, Valtonen kirjoittaa Twitterissä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS