Verkkouutiset

Hoitaja T-sairaalan päivystyksessä Turussa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

”Hoitajat ovat kovilla muutenkin” – Kai Mykkänen: Voisiko SDP lopettaa pelottelun?

Kokoomusedustajan mukaan pääministerin puheet ovat vastuuttomia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Kai Mykkänen kehottaa vasemmistopuolueita lopettamaan puheet sosiaali- ja terveysalan laajoista irtisanomisista. Mykkänen luonnehtii pääministeri Sanna Marinin (sd.) tuoreita irtisanomispuheita ”pelotteluksi”.

SDP:n puoluevaltuustossa sunnuntaina puhunut Marin sanoi pelkäävänsä kokoomuksen esittämien sopeutustoimien merkitsevän myös henkilöstöleikkauksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tällaisia summia ei voida näiltä aloilta ottaa leikkaamatta kovalla kädellä myös henkilöstöstä. Se tarkoittaa tuhansia hoitajien, sosiaalityöntekijöiden ja pelastusalan ammattilaisten irtisanomisia, pääministeri sanoi.

Mykkänen tyrmää Marinin näkemyksen. Suomeen tarvitaan lisää sairaanhoitajia, kokoomusryhmyri kirjoittaa Twitterissä.

– Voisitteko SDP&VAS lopettaa pelottelun irtisanomisilla, kun tosiasia on, että sairaanhoitajia tarvitaan lisää, vaikka menojen kasvua hillittäisiin kokoomuksen esittämällä tavalla velkaantumisen katkaisemiseksi? VM arvioi, että Suomeen tarvitaan 200 000 hoitajaa lisää 2035 mennessä!

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Valtonen on puoluetoverinsa kanssa samoilla linjoilla. Valtosen mukaan pääministerin puheet ovat nykytilanteessa vastuuttomia.

– Sanna Marinin pelottelut hoitajien irtisanomisista ovat vastuuttomia. Hoito- ja hoiva-alan työntekijät ovat kovilla muutenkin; ensin korona. Soteuudistus ja hoitajamitoitus. Tekijäpula on valtava. Kokoomuksen viesti: Suomi tarvitsee teitä! Annetaan hoitajille rauha tehdä työnsä, Valtonen kirjoittaa Twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)