Verkkouutiset

Israelin sotilaat siirtävät Hamasin varastoista löydettyjä raketteja. / IDF

Hamasin puolustuksen väitetään murtuneen – yli puolet komentajista tapettu

Kymmenen äärijärjestön pataljoonan kerrotaan kärsineen mittavia tappioita taisteluissa.

Israelin asevoimat arvioi Hamasin menettäneen tähän mennessä noin puolet keskitason sotilasjohtajistaan Gazassa.

Seuraavana tavoitteena on löytää äärijärjestön ylimmän johdon piilopaikat, joiden uskotaan sijaitsevan maanalaisessa tunneliverkostossa. Taisteluita on käyty viime päivinä Khan Younisissa, jonne Hamasin poliittisen johtajan Yahya Sinwarin uskotaan linnoittautuneen.

Asiantuntijat ovat arvioineet Hamasilla olevan noin 24 pataljoonaa, joissa jokaisessa on yli tuhat sotilasta. Ainakin kymmenen niistä uskotaan kärsineen merkittäviä tappioita. Puolet pataljoonista on menettänyt komentajansa.

Israelin asevoimien tiedottaja, vara-amiraali Daniel Hagari sanoi Israelin joukkojen murtautuneen tällä viikolla läpi Hamasin puolustuslinjoista. Palestiinalaistaistelijoiden kerrotaan ilmaantuneen tunneleista ja ajautuneen lähitaisteluun israelilaissotilaiden kanssa.

Israelin hallituksen entinen turvallisuusneuvonantaja Yaakov Amidror sanoo Wall Street Journal -lehdelle, että Hamasin keskitason johtamistilanne on erittäin heikolla tolalla.

Järjestön komentorakenne ei ole silti romahtanut. Tästä kertoo esimerkiksi se, että Gazasta Israeliin ammuttujen rakettien määrä on kasvanut joulukuussa.

– He tekevät silti päätöksiä, ja he taistelevat edelleen, Yaakov Amidror toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)