Verkkouutiset

Stop-merkki ja rajavyöhykkeen kyltti Imatran Pelkolassa 12. marraskuuta 2021. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

Hallituksen toimettomuudesta itärajalla väläytetään välikysymystä

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan opposition ja keskustan vetoomukset menevät kuuroille korville.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kirjoittaa blogissaan, että jopa hallituspuolue keskustan kansanedustajien vetoomukset itärajan sulkemiseksi venäläisturisteilta menevät opposition vetoomusten tapaan hallituksessa ”kuuroille korville”.

– Muutosta ei ole haluttu tehdä ja tilanne on sellainen, että pian ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä varmistamaan maamme turvallisuutta sitten varsin poikkeuksellisin keinoin – tällöin minusta tulee harkita välikysymyksen tekemistä (Sanna) Marinin (sd.) hallitukselle ja osoittaa eduskunnan epäluottamus valitulle avoimien ovien politiikalle, Heinonen kirjoittaa.

Suomi on tällä hetkellä ainoa Venäjän rajanaapurina oleva Euroopan unionin jäsenmaa, joka sallii turistiviisumien myöntämisen venäläisille. Venäläisten viisumikiellon toteuttamattomuutta on perusteltu muun muassa oikeusvaltioperiaatteella, jonka mukaan viisumeita ei voida kategorisesti kieltää tietyltä ihmisryhmältä.

– Oikeuskansleri Tuomas Pöysti totesi Ylen A-Studiossa tällä viikolla, että turistiviisumeiden myöntäminen venäläisille olisi mahdollista lopettaa kokonaan poliittisella päätöksellä. Tämä päätös tulisi siis tehdä Marinin hallituksen valtioneuvostossa SDP:n ja keskustan johdolla, Heinonen kirjoittaa.

– Nyt kysymys kuuluukin, että miksi pääministeri Sanna Marin ja ministeri Annika Saarikko (kesk.) eivät halua tätä päätöstä tehdä? Ja päinvastoin haluavat ja sallivat venäläisvirran jatkuvan maamme rajan yli Suomeen ja tätä kautta muualle Eurooppaan?, Heinonen kysyy.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS