Verkkouutiset

Hack the Networks -hakkeritapahtuma Espoossa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Hakkerit testasivat paikallisten 5G-verkkojen tietoturvaa

Viime viikonloppuna kansainvälisessä 5G-tapahtumassa Espoon Dipolissa oli koolla 70 ns. valkohattuhakkeria.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Heille annettiin lupa testata 5G-verkon puolustusta, murtautua sisälle verkkoon, kartoittaa verkon sisäisiä komponentteja ja palveluja, korottaa omia käyttöoikeuksia ja saada verkko paremmin haltuun.

Tämän lisäksi he saivat luvan muuttaa, asentaa, poistaa ja rikkoa verkon komponentteja. Testaamalla ja korjaamalla uutta, vielä kehitysvaiheessa olevaa, teknologiaa edistämme kyberturvallisuutta ja yhteiskunnan varautumista, sanoo Traficom tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hack the Networks tapahtuman päätavoitteena on tuoda yhteen teknologian kehittäjät, eettiset hakkerit, yritykset ja akatemia haastamaan ja kehittämään 5G-teknologian ja paikallisten 5G-verkkojen turvallisuutta Suomessa.

Kaikki löydökset raportoidaan haasteiden omistajille, jotka hyödyntävät niitä teknologian ja ratkaisujen turvallisuuden kehittämisessä.

5G-teknologia ja -verkot ovat yksi keskeisiä digitaalisen yhteiskuntamme rakennuspalikoita. Paikallisten verkkojen merkitys yhteiskunnallemme on korvaamaton kriittisten palveluiden, kuten sairaaloiden, satamien ja teollisuuden, toiminnan takaajina.

– Tämä on sitä parhainta todellisuutta, jossa suomalainen kyberekosysteemi toimii hyvin: yhdessä yritysten, tutkimusmaailman, viranomaisten ja hakkereiden kanssa varmistamme sen, että tulevaisuuden paikallisten 5G-verkkojen kyberturvallisuudesta tehdään yhdessä parempaa, sanoo Traficomin teknologia- ja strategiajohtaja Kirsi Karlamaa.

Johtava varautumisasiantuntija Juha Ilkka Huoltovarmuuskeskuksesta toteaa, että 5G-verkot ovat nykypäivää myös monella huoltovarmuuskriittisellä toimialalla.

– Hackathonin avulla sekä laitevalmistajat että viranomaiset saavat 5G-teknologian kyberturvallisuudesta hyödyllistä tietoa, joka auttaa turvallisempien laitteiden kehittämisessä ja 5G-teknologian turvallisemmassa käyttöönotossa, hän sanoo.

Hakkerointitapahtumat ovat valkohattuhakkereille paikka näyttää osaamistaan ja lunastaa rahapalkinto. Mukana on niin konkareita kuin ensikertalaisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)