Verkkouutiset

Finnair on päättänyt lokakuussa aloittamansa muutosneuvottelut. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Finnair vähentää noin 150 tehtävää

Yhtiön mukaan osa irtisanottavista voi työllistyä uusiin tehtäviin.

Finnair on päättänyt lokakuussa aloittamansa muutosneuvottelut, jotka koskivat suunnitelmaa vähentää 200 työpaikkaa maailmanlaajuisesti.

Suunnitelma liittyi Finnairin syyskuussa julkaisemaan uuteen strategiaan, jonka tavoitteena on palauttaa yhtiön kannattavuus.

– Venäjän ilmatilan sulkeutumisen myötä dramaattisesti muuttuneen toimintaympäristön vuoksi tehtäviä vähenee Suomessa noin 90. Osalle henkilöistä on mahdollista tarjota toista tehtävää Finnairissa. Suomen ulkopuolella työ Finnairissa päättyy 57 henkilöllä, yhtiö kertoo.

Henkilöstövähennykset toteutetaan helmikuun 2023 loppuun mennessä.

– Finnairilaiset ovat sitoutuneita ammattilaisia, jotka ovat monella tapaa joutuneet jo venymään ensin pandemian vuoksi, ja nyt Venäjän aloittaman sodan vuoksi. Olen syvästi pahoillani, että joudumme tekemään tämänkaltaisia raskaita, mutta välttämättömiä ratkaisuja, kun tavoittelemme kannattavuutemme palauttamista, sanoo toimitusjohtaja Topi Manner tiedotteessa.

Muutosneuvotteluiden piirissä oli Suomessa noin 770 henkilöä, jotka työskentelevät johto-, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtävissä. Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5 300 työntekijää.

Toimitusjohtajan mukaan Finnair jatkaa määrätietoisesti kannattavuuden palauttamiseen tähtääviä toimia muun muassa vähentämällä yksikkökustannuksia ja vahvistamalla yksikkötuottoja.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS