Verkkouutiset

Fazer Leipomoiden tehdas ja myymälä Lahdessa. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, kyseessä lähes sata työpaikkaa

Yhtiö on päättänyt tarkastella myymäläleipomo-organisaatiotaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhtiö toteaa tiedotteessaan, että kuluttajan ostokäyttäytyminen on muuttunut inflaation, epävarman maailmantilanteen sekä kohonneiden energia- ja raaka-ainekustannusten seurauksena. Kuluttajat ovat entistä harkitsevampia ostoksissaan, ja usein ostoskoriin valitaan yhä enemmän edullisempia tuotteita.

Fazer sanoo harkitsevansa muutoksia, joiden tavoitteena olisi mukauttaa myymäläleipomo-organisaatio ja sen toimintatavat nopeasti kasvaneeseen liiketoimintaan sekä ulkoisen toimintaympäristön muutoksiin.

– Yhtiön tavoitteena on kilpailukykyinen ja entistä joustavampi toimintamalli, jonka avulla pystyttäisiin entisestään vahvistamaan myös esihenkilötyötä ja henkilöstön työhyvinvointia.

Suunniteltujen muutosten johdosta Fazer käynnistää muutosneuvottelut, joiden piirissä on 660 myymäläleipomoliiketoiminnan organisaatioon kuuluvaa henkilöä. Neuvottelut eivät koske muuta Fazer Leipomot Oy:n henkilöstöä.

Työnantaja arvioi, että toteutuessaan suunnitellut muutokset voivat johtaa työtehtävien lakkaamiseen, muuttumiseen tai uusien työtehtävien syntymiseen. Neuvottelut voivat johtaa enintään 96 työsuhteen päättymiseen, mikäli työnantaja ja työntekijä eivät pääse sopimukseen uudesta työsopimuksesta ja sen ehdoista.

Muutosneuvottelut alkavat 20. maaliskuuta ja kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Neuvotteluissa käsitellään toimenpiteiden perusteita, vaikutuksia ja vaihtoehtoja sekä mahdollisia uudelleensijoitus- ja koulutusvaihtoehtoja. Lisäksi neuvotteluissa käsitellään henkilöiden muutosturvaan liittyviä kysymyksiä.

Mikäli neuvottelut johtaisivat työsuhteiden päättymisiin, Fazer kertoo tukevansa henkilöstöään ja tekee kaikkensa edesauttaakseen työntekijöidensä mahdollisuuksia työllistyä uudelleen.

Fazer-konsernissa avoimena olevia työpaikkoja tarjotaan ensisijaisesti niille työntekijöille, joita mahdollinen irtisanominen tulisi koskemaan.

Viime viikolla Fazer ilmoitti muuttavansa suunnitelmiaan uuden makeistehtaan rakentamisessa. Yhtiö kertoi keväällä 2022 suunnittelevansa investointia uuteen huippumoderniin makeistehtaaseen Lahdessa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan uuteen tehtaaseen oli tarkoitus siirtää Vantaalla sijaitseva suklaatuotanto ja Lappeenrannassa sijaitseva sokerimakeistuotanto vaiheittain vuosien 2025–2027 aikana.

Toimintaympäristön merkittävän muutoksen lisäksi suunnitelmiin vaikuttavat nyt käynnissä oleva terveysverokeskustelu, joka yrityksen mukaan haastaa Fazerin kaltaisten toimijoiden edellytykset investointeihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)