Verkkouutiset

Ex-presidentin mukaan Venäjän voitto Ukrainassa johtaisi laajempaan konfliktiin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ex-varapresidentti: Voittoisa Venäjä iskisi seuraavaksi Natoon

Mike Pence kehottaa yhdysvaltalaispäättäjiä hyväksymään Ukraina-tuen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen varapresidenttinä vuosina 2017-2021 toiminut Mike Pence kehottaa Yhdysvaltoja jatkamaan Ukrainan määrätietoista tukemista. Jos Venäjä voittaa Ukrainassa, iskee Vladimir Putin seuraavaksi Natoon, Pence varoittaa. Ex-varapresidentin kommenteista uutisoi Politico.

Donald Trumpin varapresidenttinä toiminut Pence on profiloitunut voimakkaana Ukrainan ja puolustusliitto Naton tukijana. Republikaanien presidenttiehdokkuutta lyhyen aikaa tavoitellut Pence ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, ettei hän aio tukea Trumpia marraskuun presidentinvaaleissa.

German Marshall Fund-ajatushautomon tilaisuudessa Brysselissä torstaina puhunut Pence puolusti kuitenkin Trumpin eurooppalaisiin liittolaisiin kohdistuneita puheita. Trump vaati presidenttinä useaan otteeseen Euroopan maita lisäämään puolustusmenojaan. Pencen mukaan Eurooppa on puolustusmenoja nostamalla kyennyt tukemaan Ukrainaa sen puolustustaistelussa.

Pence vetosi Yhdysvaltojen kongressiin Ukraina-tukipaketin hyväksymiseksi. Eristäytymispolitiikka ei ole vallitsevassa maailmantilanteessa vaihtoehto, Pence linjasi. Mikäli Ukraina kaatuu, ei Vladimir Putinin laajentumispolitiikka Pencen mukaan jäisi siihen.

– Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Putin vielä ylittäisi rajan Eurooppaan, ja etteivätkö meidän univormuissa palvelevat miehemme ja naisemme joutuisi taistelemaan, Pence sanoi, viitaten Naton kuuluisaan viidenteen artiklaan.

Venäjän voitto Ukrainassa ruokkisi myös Kiinan aggressiivista politiikkaa Taiwanissa ja Etelä-Kiinan merellä, Pence arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)