Verkkouutiset

Ukrainan sotilaita harjoittelemassa juoksuhautasodankäyntiä Englannissa. AFP / LEHTIKUVA / PAUL ELLIS

Evp-upseeri kertoo: Venäjä loi itselleen ongelman omista juoksuhaudoistaan

Hyökkääjä rakensi laadukkaat juoksuhaudat, joiden täyttämiseen sen joukot eivät riitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä Yhdysvaltain armeijan majuri evp. ja Madison Policy Forumin kaupunkisodankäynnin opetuksen johtaja John Spencer arvioi Newsweekin haastattelussa, että Venäjän rakentamat puolustuslinjat luovat sille useita potentiaalisia ongelmia.

Hyökkääjä on rakentanut miehittämilleen alueille juoksuhautoja ja muita kulkuesteitä odottaessaan Ukrainan vastahyökkäystä.

– Venäläiset ovat kyenneet kaivamaan itselleen syvät puolustuslinjat. He ovat myös rakentaneet erilaisia ja varsin edistyneitä miinakenttiä, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kommentoi hiljattain.

Spencerin mukaan juoksuhaudat ovat edelleen tehokas keino puolustuslinjojen pitämiseen, vaikka mielikuva niistä usein siirtyykin ensimmäiseen maailmansotaan.

– Syy, miksi juoksuhaudat poistuivat, on liikkuvan sodankäynnin mahdollisuus hyödyntää panssarivaunun, lentokoneen ja radion yhteistyötä linjan murtamiseen, Spencer kertoo.

– Sota Ukrainassa on kääntynyt pääosin kenttätykistön sodaksi, jossa juoksuhautoihin ammutaan kaukaa. Ensimmäisen maailmansodan toisinto. Tämä on kauhistuttava tapa taistella.

Myös lennokit hankaloittavat juoksuhautojen hyödyntämistä. Kun juoksuhauta paljastuu, se on haavoittuvainen vihollisen tulitukselle. Spencer tunnistaa suureksi ongelmaksi myös hyökkääjän sotilaspulan.

– He rakensivat hyviä juoksuhautoja, mutta heillä ei ole joukkoja jotka miehittäisivät ne. Eikä Ukrainan tarvitse hyökätä linjaan 500 kilometrin leveydeltä. Sen täytyy kohdistaa hyökkäys yhden kilometrin pätkälle valitsemassaan paikassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)