Verkkouutiset

Venäjän sota-aluksia Sevastopolin satamassa. / AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Evp-kenraali: Tämä mahdollisti iskun Sevastopolin satamaan

Venäjän ilmapuolustusjärjestelmiä oli heikennetty ennen laajaa Storm Shadow -hyökkäystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän Mustanmeren laivaston sukellusveneen ja maihinnousualuksen kerrottiin vaurioituneen varhain keskiviikkoaamuna tehdyssä ohjusiskussa miehitetyllä Krimin niemimaalla sijaitsevaa Sevastopolin satamaa vastaan.

Sky Newsin mukaan Ukraina käytti iskussa lennokkien lisäksi kymmentä Britannian toimittamaa Storm Shadow -risteilyohjusta.

Telakka-alue kärsi hyökkäyksessä laajoja vaurioita. Tuoreiden satelliittikuvien perusteella Kilo-luokan sukellusvene Rostov na Donu (B-237) ja Ropucha-luokan maihinnousualus olisivat kärsineet merkittäviä vaurioita joko suorasta osumasta tai satama-alueella roihunneessa tulipalossa.

Analyytikko Jimmy Rushton kirjoittaa X:ssä, että BlackSky-yhtiön satelliittikuvan perusteella sukellusveneen runko olisi repeytynyt auki. Hänen mukaansa on mahdollista, että alusta ei voi korjata vaurioiden laajuuden vuoksi.

Yhdysvaltain Euroopan-joukkojen entinen komentaja, kenraali evp. Ben Hodges arvioi Ukrainan alustaneen hyökkäystä aiemmilla iskuilla ja erikoisjoukkojen toiminnalla. Krimille sijoitetut ilmapuolustusjärjestelmät olivat kärsineet vaurioita viime kuukausien aikana.

– Erikoisjoukkojen iskuja Krimille sekä öljyn- ja kaasunporauslautoille tutkien tuhoamiseksi, sitten monimutkainen lennokki- ja ohjusisku Sevastopoliin. Hyvin kehittynyt lähestymistapa, jolla Krimin miehitys muutetaan kestämättömäksi Venäjän kannalta, Hodges kirjoittaa X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)