Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaita. AFP / LEHTIKUVA / GENYA SAVILOV

Evp-kenraali: Sotia ei voiteta puolustautumalla

Aloitetta rintamalla ei pidä Mick Ryanin mukaan antaa viholliselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Australian asevoimien kenraalimajuri (evp.) ja modernin sodankäynnin asiantuntija Mick Ryan sanoo, että hyökkäysoperaatioiden suorittaminen on yhä vaikeampaa sekä Ukrainalle että Venäjälle.

– Puolustus on nyt vahvempi sodan muoto – ainakin Ukrainassa, hän kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Tästä ei Mick Ryanin mukaan voi kuitenkaan vetää sitä johtopäätöstä, että muuallakin asevoimissa kannattaisi jatkossa keskittyä pääosin puolustuskykyjen vahvistamiseen.

– Ongelmana on se, että sotia ei voiteta puolustautumalla, hän toteaa.

Mick Ryan on kirjoittanut aiheesta artikkelin verkkosivuilleen. Siinä hän käy läpi sitä, miksi hyökkäyskyky on yhä tärkeää.

Ensinnäkin perustavanlaatuinen kyky hyökätä osoittaa hänen mukaansa tahtoa.

– Investoinnit hyökkäyskykyihin maalla, ilmassa ja merellä edustavat merkittäviä investointeja kansoille. Tällaisen sijoituksen tekemällä osoitetaan kansallista ja poliittista tahtoa turvata suvereniteettia kuin myös tahtoa mahdollisesti auttaa liittolaisia puolustamaan itseään, evp-kenraali kirjoittaa.

Toiseksi hyökkäyskyky on olennainen osa kansakunnan pelotetta.

– Jos vastustaja ymmärtää, että mahdollinen hyökkäyksen kohde voi iskeä takaisin ja satuttaa sitä, tämä vähintään vaikeuttaa heidän suunnitelmiaan. Toivottavasti se todellakin ehkäisee aggressiota monissa tapauksissa.

Kolmanneksi sotaan joutuneen kansan on lähes mahdotonta pitää sodassa aloitetta käsissään ilman hyökkäyskykyä.

– Sodan aloittajalla ei ole merkitystä. Mutta jos kansakunta on sodassa, aloitteen antaminen viholliselle iskeä missä ja milloin he haluavat on tappion resepti, Mick Ryan kirjoittaa.

Kyky hyökätä on hänen mukaansa tärkeää myös taistelutahdolle.

– Vain puolustusasennossa pysyminen heikentää sotilaiden ja kansalaisten moraalia sodassa. Halutaan nähdä edistystä vastustajaa vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)