Verkkouutiset

Euroopan komissio Brysselissä. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / Emmanuel Dunand

EU:lta uusi pakotepaketti Venäjälle – USA valmistelee omaansa

Euroopan unioni hyväksyi perjantaina 13. pakotepaketin Venäjää vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Paketin mukaan 106 henkilön ja 88 yhteisön lisääminen pakoteluetteloon koskee ensisijaisesti sotilas- ja puolustussektoria ja niihin liittyviä henkilöitä, mukaan lukien ne, jotka ovat mukana Pohjois-Korean asetoimituksissa Venäjälle, kertoo CNN.

Pakotteet kohdistuvat myös ”oikeuslaitoksen jäseniin, paikallisiin poliitikkoihin ja ukrainalaisten lasten laittomasta karkottamisesta ja sotilaallisesta uudelleenkoulutuksesta vastuussa oleviin henkilöihin”, ja niillä pyritään rajoittamaan Venäjän pääsyä sotilasteknologioihin, kuten lennokkeihin.

EU:n mukaan lähes 2 000 henkilöä ja yhteisöä on saanut pakotteita sen jälkeen, kun Venäjä käynnisti täyden hyökkäyksensä Ukrainaan lähes kaksi vuotta sitten.

Toimenpiteisiin kuuluvat varojen jäädytykset ja matkustuskiellot.

Viimeisimmän paketin kohteena olevat tahot ovat Intiassa, Sri Lankassa, Kiinassa, Serbiassa, Kazakstanissa, Thaimaassa ja Turkiss, ja niiden sanotaan ”olleen mukana elektronisten komponenttien kehittämisessä, tuotannossa ja toimittamisessa Venäjän markkinoille.”

USA:lta tulossa myös uusia pakotteita

Joe Bidenin hallinto on asettamassa pakotteita yli 500 kohteelle vastauksena Aleksei Navalnyin kuolemaan.

Pakotteet ovat ”suurin yksittäinen erä sitten (Vladimir) Putinin hyökkäyksen Ukrainaan”, valtiovarainministeriön tiedottaja sanoi torstaina antamassaan lausunnossa, ja ne kohdistuvat Venäjään ja sen sotakoneistoon.

Pakotteet tulevat sekä Yhdysvaltain valtiovarainministeriöltä että ulkoministeriöltä, tiedottaja sanoi.

Ennen ilmoitusta Biden sanoi, että hän määrää perjantaina pakotteet suoraan Putinille, jonka hän sanoi olevan vastuussa Navalnyin kuolemasta.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan sanoi tiistaina, että uudet toimenpiteet ovat ”merkittävä paketti”, joka kattaa laajan joukon Venäjän puolustusteollisuuteen ja Venäjän talouden tulolähteisiin liittyviä elementtejä.

Yhdysvaltain viranomaiset olivat työstäneet uutta Venäjän vastaista pakotepakettia jo ennen Navalnyin kuolemaa ja täydentäneet niitä oppositiojohtajan kuoleman jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)