Verkkouutiset

EU:n tuomioistuin. LEHTIKUVA/TIMO JAAKONAHO

EU-parlamentti haastaa komission oikeuteen Unkari-rahoista

Petri Sarvamaan mukaan komission päätös vapauttaa varat oli kaikkea muuta kuin läpinäkyvä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentin oikeudellisten asioiden valiokunta hyväksyi maanantaina lähes yksimielisesti mietinnön, jonka perusteella parlamentti haastaa EU:n komission oikeuteen.

Taustalla on kiista komission viime joulukuussa Unkarille vapauttamasta kymmenestä miljardista eurosta, jotka olivat jäädytettynä Unkarin oikeusvaltio-ongelmien vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Unionin varojen ehdollisuusmekanismin pääneuvottelija Petri Sarvamaan (kok.) mukaan oikeustoimi on perusteltu veronmaksajien varojen valvonnan ja demokratian suojelemisen näkökulmasta tarkasteltuna.

– On saatava selvyys siihen, toimiko komissio laillisesti joulukuisessa päätöksessään vapauttaa kymmenen miljardia EU-varoja Unkarille, hän sanoo tiedotteessaan.

Sarvamaan mukaan komission päätös vapauttaa varat oli kaikkea muuta kuin läpinäkyvä.

– Hämärän peitossa on tapahtumien tarkka kulku, sekä se miten ja millä perusteilla komissio päätyi vapauttamaan varoja juuri joulukuun huippukokouksen aattona. Aihetta ei parlamentille haluttu avata tammikuun alussa pidetyssä kuulemisessa, vaikka tätä itsekin suoraan komissaareilta kysyin, hän kertoo.

Toinen keskeinen kysymys on Sarvamaan mukaan se, millä perustein komissio arvioi Unkarin edistyneen oikeusvaltio-ongelmien ja EU:n perussopimuksen noudattamisen saralla.

– Miten komissio on voinut antaa positiivisen arvion toimista, joiden käytännön vaikutuksia ei olla voitu vielä tietää. On hyvä, että asia jää nyt lopulta EU:n tuomioistuimen ratkaistavaksi, toteaa Sarvamaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)