Verkkouutiset

Erkki Tuomioja. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Erkki Tuomioja: Ydinaseisiin perustuva turvallisuus on hauras

Kansanedustajan mielestä Suomi voisi Nato-maanakin ajaa ydinaseiden kieltämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n kansanedustaja, entinen ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Suomen on myös Naton jäsenenä edistettävä maailmalla ydinaseista luopumista.

– Tunnistan ja tunnustan välttämättömyyden. Sellainen on se, että Naton jäsenyys tarkoittaa ydinasepelotteen suojaan asettautumista. Se on tarpeen niin kauan kun ydinaseita maailmassa on olemassa, Tuomioja sanoi eduskunnan Nato-keskustelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tästä välttämättömyydestä ei voi kuitenkaan tehdä hyvettä. Ydinaseisiin perustuva turvallisuus on hauras ja epävakaa, hän jatkoi.

Kansanedustaja muistutti aseiden vaarallisuudesta.

– Meillä on ollut myös vahingossakin mahdollisuus ydintuhon laajamittaiseen käynnistämiseen. Siksi on tärkeää, että jatkamme työtämme ja toimintaamme ydinasevalvonnan ja ydinaseriisunnan puolesta. Erityisesti, kun ydinasevaltiot edelleen lisäävät ja kehittävät uusia ydinasejärjestelmiä, hän sanoi.

– Enkä myöskään sulje pois sitä mahdollisuutta, että Naton jäsenenäkin voisimme harkita liittymistä YK:n ydinaseiden täyskieltosopimukseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)