Verkkouutiset

ChatGPT -tekoälysovellus. ChatGPT on kirjoitettua tekstiä ymmärtävä ja kysymyksiin vastaava tekoälyohjelma., LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Elon Muskilta raivokas viesti Applelle

Miljardööri uhkaa kieltää Apple-laitteet yrityksissään vastauksena Applen OpenAI-yhteistyölle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Miljardööri Elon Musk on uhannut kieltää Apple-laitteet yrityksissään, jos iPhone-valmistaja etenee OpenAI-kumppanuuden kanssa, kirjoittaa The Times -lehti.

Muun muassa Teslan perustajana tunnetuksi tullut Musk on sanonut, ettei hän päästäisi ketään toimistoonsa Apple-laitteen kanssa, jos OpenAI on integroitu siihen käyttöjärjestelmätasolla.

OpenAI on yhdysvaltalainen tekoälytutkimusta tekevä tutkimuskeskus, joka tunnetaan muun muassa ChatGPT:stä, joka on kirjoitettua tekstiä ymmärtävä ja sen kysymyksiin vastaava tekoälyalusta.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi maanantaina kumppanuudesta OpenAI:n kanssa Kaliforniassa järjestetyssä konferenssissa. Yhtiö yritti vakuuttaa sijoittajille, ettei se ole jäänyt jälkeen tekoälykilpailussa.

Kumppanuus tuo OpenAI:n ChatGPT-teknologian Applen laitteisiin tavoitteenaan tehdä sen sovelluksista entistä yksilöllisempiä ja hyödyllisempiä asiakkaille.

Apple kertoi konferenssin osallistujille, että se oli rakentanut tekoälyn siten, että yksityisyys on ”keskeistä”.

Musk vastasi Applen ilmoitukseen viestipalvelu X:ssä.

– Jos Apple integroi OpenAI:n käyttöjärjestelmätasolla, Applen laitteet kielletään yrityksissäni. Se on tietoturvaloukkaus, jota on mahdoton hyväksyä, hän totesi.

Musk myös syytti Applea siitä, ettei se ollut ”tarpeeksi älykäs” tehdäkseen omaa tekoälyä mutta kyseenalaisti, kuinka se kykenisi varmistamaan, että OpenAI suojelee käyttäjiensä turvallisuutta ja yksityisyyttä.

Musk tunnetaan Applen pitkäaikaisena kriitikkona. Hän syytti viime vuonna yritystä Twitterin poistamisesta App Storesta ja ”sananvapauden” vihaamisesta. Sovellusta ei lopulta koskaan poistettu.

Musk oli yksi OpenAI:n perustajista mutta on sittemmin tullut eri linjoille sen toimitusjohtajan Sam Altmanin kanssa syyttäen yritystä sen alkuperäisen tavoitteen hylkäämisestä. Muskin mukaan startupin tavoite oli alun perin kehittää tekoälyä ihmiskunnan hyödyksi, mutta nyt yrityksestä on tullut voittoa tavoitteleva.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)