Verkkouutiset

Tricastinin ydinvoimala Etelä-Ranskassa. LEHTIKUVA / AFP Philippe Desmazes

Elinkeinoelämä vetoaa ydinvoiman puolesta

EU:n parlamentti äänestää kuluvalla viikolla kestävän rahoituksen taksonomiasta.

Euroopan parlamentti äänestää keskiviikkona kestävän rahoituksen luokittelusta, eli niin sanotusta taksonomiasta.

Taksonomian tarkoitus on auttaa sijoittajia ohjaamaan pääomaa ilmaston ja ympäristön kannalta kestäviin hankkeisiin. Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen mukaan ydinvoima pitäisi luokitella vihreäksi energiamuodoksi.

– Kielteinen päätös ajaisi vastatuuleen ydinvoimaan kohdistuvia investointeja, mutta myös laajemmin siihen perustuvaa suomalaista teollisuutta ja vientiä.

– Puhumattakaan, että maailman kunnianhimoisimpien ilmastotavoitteitten saavuttaminen vaikeutuisi olennaisesti, Jyri Häkämies toteaa tiedotteessa.

Häkämiehen mukaan ydinvoiman merkitys on korostunut entisestään, kun Eurooppa hakee keinoja irtautua Venäjän energiatuonnista, vahvistaa energiaomavaraisuutta ja huoltovarmuutta sekä kiirehtiä vihreää siirtymää.

Ydinvoiman arvioidaan kohentavan kotimaisten yritysten kilpailukykyä.

– Suomalaisen teollisuuden ja viennin kilpailukyky on nojannut pitkälti siihen, että käytössä on vähähiilistä ja kohtuuhintaista ydinenergiaa, Jyri Häkämies toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)