Verkkouutiset

Varapuheenjohtaja Elina Valtonen kokoomuksen puoluekokouksessa Kalajoella. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Elina Valtonen vaatii tuloveron kevennystä: Ihmisten pitää saada päättää omista rahoistaan

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan verojen keventäminen lisäisi ostovoimaa.

Kokoomuksen varapuheenjohtajan Elina Valtosen mukaan Suomessa pitäisi laskea tuloverotusta, vaikka se tarkoittaisi valtion velan kasvua lyhyellä tähtäimellä.

– Jos lasketaan veroja, sillä nimenomaan pyritään tekemään työnteosta ja yrittämisestä kannattavampaa ja sikäli, kun sillä on vaikutusta kansantalouteen, se tulee pidemmällä aikavälillä eikä parin kuukauden perspektiivillä.

– Jos Suomessa ei kannata tehdä töitä, me teemme täällä tulevaisuudessa yhä enemmän velkaa. Verojen on oltava kilpailukykyisellä tasolla, jotta talous kasvaa, Valtonen sanoo Verkkouutisille.

Kokoomus esittää tuloverojen keventämistä kaikissa tuloluokissa yhteensä miljardilla eurolla. Valtosen mukaan kyse on ennen kaikkea rakenteellisesta uudistuksesta, mutta se voisi toimia myös elvytyskeinona nyt, kun talous on menossa huonompaan suuntaan.

– Näin ihmiset pystyvät itse päättämään, mihin he rahansa käyttävät sen sijaan, että valtio päättää kaiken heidän puolestaan, Valtonen sanoo.

– Johdonmukainen tuloverotuksen laskeminen toisi ostovoimaa ja pitäisi yllä työllisyyttä. Se tekisi työllistämisestä ja työn tekemisestä entistä kannattavampaa.

Pääministeripuolue SDP:n mukaan mahdolliset tuloveron kevennykset pitäisi kohdistaa pieni- ja keskituloisille. Kokoomuksen Elina Valtonen huomauttaa, että Suomessa verotus on jo valmiiksi hyvin progressiivista.

– Meillä on suhteessa vähemmän hyväpalkkaista asiantuntijatyötä kuin monessa länsimaassa. Kyse ei ole siitä, että olisimme huolissamme siitä, miten hyvätuloiset pärjäävät vaan siitä, miten pieni- tai keskituloinen voi nousta hyvätuloiseksi, Valtonen sanoo.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)