Verkkouutiset

Rajavartija Vaalimaan rajanylityspaikalla. LEHTIKUVA / SASU MÄKINEN

Elina Valtonen IL:lle: Rajalaki ei romuta oikeutta hakea turvapaikkaa

Ulkoministerin mukaan Venäjällä on kyky tuoda ihmisiä rajalle nopeasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) mukaan Suomi ei rajalain myötä ole romuttamassa oikeutta hakea turvapaikkaa Suomesta.

Iltalehden haastattelussa Valtonen sanoo, että sen sijaan tavoitteena on vastata hybridivaikuttamiseen tilanteessa, jossa toinen valtio välineellistäisi ihmisiä Suomen rajalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Suomen ja Suomen kumppanimaiden analyysi on, että Venäjällä on kyky ja ehkä halukin tuoda ihmisiä meidän tai muiden maiden rajoille nopeastikin. Uhka on pysyvä.

Valtosen mukaan Suomi haluaa olla luotettava kumppani myös jatkossa. Hän kertoo keskustelleensa rajalaista EU- ja Nato-maiden edustajien kanssa.

Ulkoministeri sanoo, että moni maa toteuttaa samoja ratkaisuja ilman lakikirjauksia. Hänen mukaansa rajalain säätäminen kiireellisenä on välttämätöntä.

Valtosen mukaan muut maat tukevat Suomea lähes yksimielisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)