Verkkouutiset

Rauhanmerkki ja teksti "Ei sotaa" Moskovassa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / NATALIA KOLESNIKOVA

Eläkkeellä oleva poliisi tuomittiin väärän tiedon levittämisestä Venäjällä

Oleg Kashintsev kertoi venäläisten tekemistä rikoksista Ukrainassa.

Eläkkeellä oleva poliisi Oleg Kashintsev tuomittiin Venäjällä kahdeksan vuoden vankeuteen väärän tiedon levittämisestä ja asevoimien halventamisesta, kertoo Radio Liberty.

Moskovalainen tuomioistuin tuomitsi Kashintsevin poissaolevana. Oikeuden mukaan poliisi julkaisi keväällä 2022 Telegramissa ja Instagramissa useita ”valheellisia viestejä”, joissa hän kutsui Ukrainan sotaa sodaksi ja kertoi venäläisten sotilaiden tekemistä rikoksista.

Tuomion myötä Kashintsev menetti sotilasarvonsa ja häntä kiellettiin käyttämästä sosiaalista mediaa sekä toimimasta poliisina neljään vuoteen. Kashintsev on ensimmäinen venäläinen, joka on tuomittu poissaolevana valheellisen tiedon levittämisestä.

Oleg Kashintsev pakeni Venäjältä useita kuukausia sitten. Venäjän viranomaiset asettivat hänet etsintäkuulutetuksi, mutta Interpol tunnusti vainon poliittiseksi ja kieltäytyi luovuttamasta tätä Venäjälle.

Joulukuussa 2021 Kashintsev osoitti mieltään Moskovan Punaisella torilla oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyin vapauttamisen puolesta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)