Verkkouutiset

Euron kolikoita ja seteleitä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Eläkejohtaja Ylelle: Suomessa ei enää inflaatiopainetta – toivoo korkojen laskevan ensi vuonna

Risto Murto uskoo, että korkoja lasketaan ensi vuonna maltillisesti.

Eläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto kommentoi Suomen taloustilannetta Ykkösaamussa.

Murron mukaan Suomessa elintaso ei ole noussut lähes 20 vuoteen samalla, kun reaalinen palkansaajien ansiotaso ei ole kasvanut.

– Hyvinvointivaltion kivulias vetäytyminen on alkanut, koska meillä hallitusohjelmastakin näkee, kuinka vaikeaa on tasapainottaa julkista taloutta Murto sanoo.

Murto katsoo, että hallituksen tavoite 100 000 uudesta työllisestä on haastava ja kuvaa varsinkin tulevaa talvea vaikeaksi.

– Pitää katsoa kuinka kauan on taantuma ja minkälainen siitä tulee, mutta hyvät suunnitelmat kyllä murenevat parhaillaan lyhyellä tähtäimellä, Murto sanoo.

Murron mukaan keskeistä talouden kehityksen kannalta on se, että lähteekö työttömyys nousuun ja lisääntyvätkö yritysten konkurssit.

– Nyt pitäisi toivoa, että tämä tilanne ei heikkene olennaisesti kevään aikana, mutta aika vähän on nyt enää meidän käsissämme. Nyt pitää toivoa, että vientimarkkinoilla tapahtuu jotain ja, että korkoja päästään laskemaan.

Euroopan keskuspankki ei nostanut enää korkoja viimeisimmässä kokouksessaan.

– Suomen talouden kannalta inflaatiopaineet on jo tapettu. Meidän palkkaneuvottelujemme tulema ensi vuodelle on hyvin vastuullinen, noin kaksi prosenttia nousua. Suomi tarvitsisi todellisuudessa korkojen laskuja jo.

Murron mukaan muualla Euroopassa tilanne ei ole näin selkeä. Murto katsoo, että markkinaodotusten mukaisesti ensi kesänä korkoja alettaisiin maltillisesti laskea. Murtoo toivoo kuitenkin, että lasku olisi ripeämpää.

– Se olisi se, mikä voisi auttaa myös Suomea.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)