Verkkouutiset

Ihmisiä kauppakeskus Mall of Triplassa Helsingissä. LEHTIKUVA / EELIS BERGLUND

Ekonomisti MTV:lle: Taloudessa on meneillään käänne

OP Ryhmän Reijo Heiskasen mukaan bruttokansantuotteen kasvu ennakoi hyvää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskus ennakoi bruttokansantuotteen kasvaneen ensimmäisellä vuosineljänneksellä 0,5 prosenttia. MTV Uutiset on kysynyt asiantuntijoilta arvioita siitä, onko taantuma nyt ohi Suomessa.

– Parempaan päin ollaan menossa, mutta toki tietysti nämä ovat vasta ensimmäisiä tietoja siitä, että tilanne alkaa kohentua. Tiedot voivat muuttua vielä hyvin paljon ja tarkentua, OP Ryhmän pääekonomisti Reijo Heiskanen sanoo MTV:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän viittaa myös arvioihin, joiden mukaan tilanne taloudessa alkaa kohentua hiljalleen loppuvuodesta.

– Kyllä näen, että nämä vahvistivat siinä määrin sitä kokonaiskuvaa, vaikka muuttuisivatkin vielä huonompaan suuntaan, että ollaan kääntymässä parempaan suuntaan, Heiskanen sanoo.

Taloudellisen tutkimuslaitos PTT:n tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskanen ei ole yhtä optimistinen kuin Heiskanen.

– Se puolen prosentin kasvu johtui pääasiassa siitä, että Nokia tuloutti tiettyjä royalty-tuloja ulkomailta, ja tämän takia se kehitys ei välttämättä ole niin positiivinen kuin pieni tilastollinen merkintä vielä antaa ymmärtää, Ruuskanen sanoo MTV:lle.

– Ja niin kuin Reijo sanoi, nämä tiedot varmaan tarkentuvat, mutta tarkentuvatko ne ylöspäin vai alaspäin, sitä me emme vielä tiedä. Mutta toisaalta kyllä, kun pohjalla ollaan, niin suuntahan ei voi olla kuin ylöspäin, eli jossain vaiheessahan tämän talouden täytyy alkaa kohentua, hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)