Verkkouutiset

Nuori mies ja teräase. Tilanne on lavastettu. LEHTIKUVA / MARJA AIRIO

”Ei ole normaalia, että lapset kulkevat veitsi taskussa”

Kansanedustajan mukaan nuoret tarvitsevat mielekästä tekemistä, jonka kautta he voivat kokea yhteisöllisyyttä.

Kokoomuksen kansanedustaja Marko Kilpi kysyy, voisiko taideharrastuksista olla apua nuorten väkivallan ehkäisyyn.

–  Olemme jälleen kerran saaneet lukea mediasta, kuinka alaikäiset ovat kohdistaneet toisiinsa rajua väkivaltaa. Veitset ovat jälleen olleet esillä ja niitä on myös käytetty. Totean jälleen kerran sen, ettei ole millään tavalla normaalia, että alaikäiset lapset ja nuoret kulkevat kadulla veitsi taskussa. Siihen on olemassa syy ja ikävä kyllä sillä aivan liian usein myös seuraus, Kilpi kirjoittaa julkisessa Facebook-kirjoituksessaan.

Hänen mukaansa meillä on paljon lapsia ja nuoria, joilla asiat ovat hyvin, mutta kyllä se joukko, jolla asiat eivät ole hyvin kasvaa ja ongelmat myös syvenevät.

–  Syitä tähän on monia ja niin pitää olla myös ratkaisuja.

Kilven mukaan lapsilla ja nuorilla on oltava mielekästä tekemistä, jonka kautta he voivat kokea yhteisöllisyyttä, ilmaista itseään ja kokea tulleensa myös kuulluksi. Sitä kautta voi myös kokea, että voi vaikuttaa elämäänsä ja asioihin ylipäätään.

–  Kulttuuri ja taide on yksi mainio keino ja väylä tähän. Taide on parhaimmillaan myös varsin terapeuttista toimintaa ja siksikin hyvin suositeltavaa. Itsekin pyrin niin usein kuin mahdollista tekemään jotain kulttuuriin ja taiteeseen, ilmaisuun liittyvää ja saan joka kerta todeta sen positiiviset vaikutukset mielentilaan ja -terveyteen. Suosittelen lämpimästi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS