Verkkouutiset

Rajavartiolaitoksen auto Vaalimaalla 18. maaliskuuta 2024. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

”Ei ole kyse oikeudesta hakea turvapaikkaa”

Timo Heinonen uskoo, että poikkeuslaki saa taakseen riittävän enemmistön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajan Timo Heinosen mukaan itärajallamme Venäjän puolella odottaa tälläkin hetkellä suuri määrä, jopa tuhansia ihmisiä – Venäjän hybridioperaatioon osallistumista.

– On myös todennäköistä, että itärajalla alkaa tapahtua myös enemmän, kun lumet pitkältä maarajaltamme sulavat. Pysyykö hybridioperaatio edes Venäjän hallinnassa on sekin kysymysmerkki? Syntyykö alueelle sekasortoa?, Heinonen kysyy blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Nyt lausuntokierrokselta tulleella uudella poikkeuslailla halutaan Heinosen mukaan estää pahimpien uhkakuvien toteutuminen.

Kirjoituksessaan hän kannustaa edelleen lukemaan sisäministeriön muistion 28.11.2023 liittyen Valtioneuvoston päätökseen rajanylityspaikkojen väliaikaisesta sulkemisesta ja kansainvälisen suojelun hakemisen keskittämisestä. Siinä todetaan muun muassa seuraavaa:

”Viranomaiset ovat havainneet ilmiön sisältävän myös kansainvälistä rikollisuutta. Ilmiön voimistuessa kasvaa myös riski siitä, että maahan pyrkivien henkilöiden joukossa on rikollisia tai radikalisoituneita henkilöitä. Poliisin arvion mukaan maahan saapuvien ihmisten mukana Suomeen todennäköisesti saapuu sisäistä turvallisuutta vaarantavia henkilöitä, joista osalla voi olla sotarikostaustaa. Maahan tulevien henkilöiden joukossa Suomeen voi päästä myös rikoksiin syyllistyneitä henkilöitä, rikollisjärjestöjen jäseniä ja siviileiksi tekeytyneitä sotilaita.

Suuri hakijamäärä mahdollistaa myös erilaisten kansallista turvallisuutta vaarantavien henkilöiden tai joukkojen tarkoituksellisen lähettämisen Suomeen. On todennäköistä, että ilmiö tulee aiheuttamaan yhteiskunnassa turvattomuutta.”

Heinonen painottaa, että juuri tästä on kyse.

– Ei siis oikeudesta hakea turvapaikkaa.

Nyt lausuntokierroksella ollut poikkeuslaki edellyttää eduskunnassa laajaa neljän viidesosan enemmistöä kiireellisyytensä takia ja sen jälkeenkin kahden kolmasosan enemmistöä itse päätöksenteossa.

– Haluan itse luottaa siihen, että nämä enemmistöt eduskunnasta maamme koskemattomuuden ja turvallisuuden takaamiseksi löytyy.

Heinosen mukaan näyttää selvältä, että hallituksen esitys on ristiriidassa kansainvälisten sopimusten velvoitteiden ja ihmisoikeusvelvoitteiden kanssa.

– Voi olla, että joudumme näihin kysymyksiin vastaamaan ja siihen pitää olla valmis. Voimme saada näiden asioiden rikkomisesta moitteet tai muutakin. Nekin on syytä olla valmis vastaanottamaan.

– Olen itse kuitenkin lopulta varma, että maamme tulee saamaan ennen muuta kiitosta ja arvostusta siitä, että hybridihyökkäys pysäytetään ja tällä tavalla toimivan Venäjän mahdollisuudet horjuttaa länttä pelataan pois, Heinonen päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)