Verkkouutiset

Vanhuuseläkearvio. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Ei ole ensimmäinen kerta, kun vihreät on eläkeläisten kukkarolla”

Pia Kauman mukaan vihreät luovat turhaa vastakkainasettelua sukupolvien välille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kritisoi vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Atte Harjanteen ehdotusta.

Harjanne kirjoitti tänään viestipalvelu X:n julkaisussa pitävänsä epäreiluna, että hallituksen sopeutustoimia ei uloteta eläkeläisiin. Harjanne viittaa julkaisussaan Ylen kansanedustajille tekemään kyselyyn, jonka mukaan enemmistö vastanneista edustajista ei säästäisi eläkeläisiltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– 65–74-vuotiaat eläkeläiset ovat Suomen varakkain ikäryhmä ja ylipäätään eläkeläistalouksissa on nyt jo lähes puolet koko maan varallisuudesta. Yksinkertaisesti epäreilu ajatus, että juuri eläkeläiset olisivat kategorisesti sopeutustoimien ulkopuolella, Harjanne kirjoitti.

Kauman kritisoi ehdotusta ja katsoo, että eläkeläisiä vastaan hyökkääminen luo vastakkainasettelua.

– Eläkeläisiä vastaan hyökkääminen vain luo turhaa vastakkainasettelua eri ikäpolvien välille ja kertoo siitä, miten vähän Vihreissä tunnetaan eläkeläisten arkea tai rahojen riittävyyttä, Kauma sanoo.

– Ei ole ensimmäinen kerta, kun vihreät on eläkeläisten kukkarolla, Kauma toteaa.

Harjanne ehdotti viime vuoden lokakuussa, että työeläkkeiden verotusta tulisi kiristää 0,52 prosenttiyksiköllä niillä, joilla bruttoeläketulon määrä ylittää 13 500 euroa vuodessa.

Harjanne jätti asiasta tuolloin eduskunnassa toimenpidealoitteen. Ehdotus on myös vihreiden eduskuntaryhmän vaihtoehtobudjetissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)