Verkkouutiset

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Mike Johnson. AFP/LEHTIKUVA/ANNA MONEYMAKER

Edustajainhuoneen puhemies: Ukrainan pitäisi saada itse päättää aseiden käytöstä

Mike Johnsonin mielestä Ukraina voisi iskeä Venäjän alueelle Yhdysvaltain toimittamilla aseilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain edustajainhuoneen republikaaneja edustava puhemies Mike Johnson sanoi Ukrinformin mukaan keskiviikkona, että Ukrainan tulisi itse päättää, miten sotaa käydään.

Hänen mukaansa Ukrainalle pitäisi ”sallia käydä sotaa parhaaksi katsomallaan tavalla”.

Sekä republikaanien että demokraattien kongressiedustajien ryhmä, Yhdysvaltain edustajainhuoneen pysyvän tiedusteluvaliokunnan jäsenet, pyysivät keskiviikkona kirjeessään puolustusministeri Lloyd Austinia sallimaan Ukrainan käyttää Yhdysvaltojen toimittamia aseita iskeäkseen kohteisiin Venäjän alueella.

– Ukrainan liittolaisemme pyytävät lupaa käyttää tiettyjä Yhdysvaltojen toimittamia aseita operaatioiden suorittamiseen strategisiin kohteisiin Venäjällä ja Venäjän hallitsemalla alueella. Politicon 14. toukokuuta julkaiseman raportin mukaan (Joe) Bidenin hallinnon nykyinen politiikka rajoittaa Ukrainan kykyä torjua Venäjän joukkoja lähellä Harkovaa Yhdysvalloista peräisin olevilla aseilla, kirjeessä todetaan.

Tiedusteluvaliokunnan jäsenet toteavat, että ”Ukrainan viranomaiset ovat seuranneet viikkoja, kun venäläiset joukot ovat hyökänneet ukrainalaisia asutuskeskuksia vastaan Venäjän alueelta rankaisematta”.

– Ukrainalaiset eivät ole pystyneet puolustamaan itseään hallinnon nykyisen politiikan vuoksi. On välttämätöntä, että Bidenin hallinto antaa Ukrainan sotilasjohtajille mahdollisuuden suorittaa koko kirjon operaatioita, jotka ovat tarpeen vastauksena Venäjän provosoimattomaan hyökkäykseen heidän suvereenia maataan vastaan, kirje jatkuu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)