Verkkouutiset

Donald Trumpin Venäjä-yhteyksistä kohuttu kaksi vuotta, ja nyt yllätys

USA:n presidentin vastustajia kehotetaan varautumaan pettymykseen.

Erikoissyyttäjä Robert Mueller on tutkinut presidentti Donald Trumpin väitettyä salaista Venäjä-yhteistyötä (collusion) 17 kuukautta. Kohu asiasta on vellonut vielä pitempään.

Politicon uutisen otsikon mukaan kannattaa varautua pettymykseen. Mitään presidenttiyttä tuhoavaa suurta raporttia ei lakimiesten ja entisten virkailijoiden mukaan pitäisi odottaa. Saattaa käydä myös niin, ettei erikoissyyttäjän löytöjä koskaan edes julkisteta.

Robert Muellerin työn valmistuessa hänen on annettava luottamuksellinen raportti oikeusministeriöön esimiehelleen, joka tällä hetkellä on Rod Rosenstein. Raportissa tullaan perustelemaan syytteiden nostamista ja nostamatta jättämistä, ja perusteet voivat olla vain ”ei löytynyt tarpeeksi todisteita”.

Tämän jälkeen ministeriö päättää erikseen, julkistaako se Muellerin loppuraportin. Sen aikataulusta ei edelleenkään tiedetä.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)