Verkkouutiset

Tasavallan presidentti Alexander Stubb tarkasti kunniakomppanian presidentti Sauli Niinistön kanssa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Diplomaattikunnan vanhin: Otollinen hetki pohtia johtajuutta

Tasavallan presidentti Alexander Stubb tapasi diplomaattikunnan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Diplomattisten edustustojen suurlähettiläät ovat tavanneet tasavallan presidentti Alexander Stubbin Presidentinlinnassa.

Suurlähettiläiden tervehdyksen piti diplomaattikunnan vanhin, Kroatian suurlähettiläs Josip Buljević.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Juhlimme yhdessä merkittävää tapahtumaa, kun presidentti Alexander Stubb astuu virkaan. Tämä on otollinen hetki pohtia johtajuutta, diplomatiaa ja yhteistä sitoutumistamme rauhaan ja yhteistyöhön, suurlähettiläs Buljević sanoi tervehdyksessään.

Hänen mukaansa edessä on lukuisia haasteita.

– Kiristynyttä erimielisyyttä, selkkauksia ja epävarmuutta. Juuri tällaisina aikoina diplomatia nousee ratkaisevaan asemaan. Presidentti Stubb on kokenut valtiomies, jolla on viljalti kokemusta, viisautta ja omistautuneisuutta. Hän haluaa nähdä Suomessa sopua, edistystä ja yhteistyötä, Buljević sanoi.

Hän toivotti tasavallan presidentille menestystä tehtävän hoitoon.

– Diplomaatteina me pidämme tärkeänä vuoropuhelua, ymmärtäväisyyttä ja keskinäistä kunnioitusta. Nämä periaatteet ohjaavat vuorovaikutustamme, ylittävät maiden rajat ja vaalivat hyvää tahtoa kansakuntien kesken, suurlähettiläs sanoi.

– Herra presidentti, valintanne huokuu toiveikkuutta siitä, että Suomi on jatkossakin malliesimerkki suvaitsevaisuudesta, innovatiivisuudesta ja myötätunnosta. Kestävää kehitystä, ihmisoikeuksia ja yhteistyötä korostava työnne innoittaa meitä kaikkia.

– Presidentti Stubb, toivon, että kauttanne leimaavat edistys, vauraus ja pysyvä vaikutus, ja että johtajuutenne innoittaa tulevia sukupolvia.

”Suomi on seissyt vakauden majakkana”

Suurlähettiläät hyvästelivät presidentti Sauli Niinistön.

Kroatian suurlähettiläs Josip Buljević sanoi, että Niinistön virkakausi on vahvistanut Suomen asemaa.

– Presidentti Sauli Niinistö, horjumaton sitoutumisenne diplomatiaan, rauhaan ja kansainväliseen yhteistyöhön on ollut esimerkillistä. Presidenttinä olette navigoinut globaalien haasteiden läpi apunanne armollisuus, viisaus ja vakaa sitoutuminen maahanne ja kansaanne. Presidenttikautenne aikana Suomi on seissyt vakauden majakkana, sillanrakentajana kansojen välillä sekä monenvälisyyden puolustajana.

– Väsymättömät pyrkimyksenne edistää dialogia, vaalia taloussuhteita ja edistää kestävää kehitystä ovat vahvistaneet Suomen asemaa maailman näyttämöllä.

Buljević kiitti Niinistön yhteistyökykyä.

– Diplomaattikunnan vanhimpana kiitän lämpimästi avoimuudestanne, lähestyttävyydestänne ja aidosta kiinnostuksestanne eri taustoista tulevia diplomaatteja kohtaan. Halunne kuunnella, oppia ja tehdä yhteistyötä on edistänyt keskinäisen kunnioituksen ja ymmärryksen ilmapiiriä.

LUE MYÖS:
Tasavallan presidentti Alexander Stubb: Edessämme on uusi aikakausi
Pääministeri Alexander Stubbille: Läntisten arvojen puolustajia tarvitaan enemmän kuin koskaan
Britannian ja Ruotsin kuninkaat onnittelevat uutta presidenttiä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)