Verkkouutiset

Britannian ulkoministeri David Cameron. AFP/LEHTIKUVA/BEN STANSALL

David Cameron: Ellei Vladimir Putinia pysäytetä Ukrainassa, hän vaatii lisää

Ulkoministerin mukaan on vaikea muistaa sellaista vaaran ja epävarmuuden aikaa kuin nyt.

– Tiedän, että argumentit – että Euroopan turvallisuus on Yhdysvaltojen turvallisuutta, ja että diktaattoreita ei pidä tyynnyttää – voittavat, Britannian ulkoministeri David Cameron kirjoittaa The Sunissa.

Hän kertoo aikomuksestaan matkustaa Yhdysvaltoihin puhumaan Ukrainan puolesta, koska Yhdysvalloissa käydään keskustelua siitä, kuinka paljon ja kuinka kauan Ukrainaa autetaan.

Ulkoministerin mukaan on vaikea muistaa sellaista vaaran ja epävarmuuden aikaa kuin nyt. Cameron korostaa, että meidän on ymmärrettävä, miten maailma on muuttunut.

– Sitä muokkaavat voimat – Kremlin sodanlietsoja, aggressiivisempi Kiina, nuoria mieliä myrkyttävä islamistinen ääriliike – nämä asiat eivät katoa yhdessä yössä. Ei ole mitään järkeä toivoa maagista paluuta maailmaan sellaisena kuin se ennen oli. Toivo ei ole politiikkaa.

– Jos (Valdimir) Putinia ei pysäytetä Ukrainassa, hän tulee vaatimaan lisää. Ja tiedämme historiastamme, että diktaattorien tyynnyttäminen tuhoaa Ison-Britannian etuja ja maksaa brittihenkiä, Cameron jatkaa.

Hänen mukaansa ”meidän on rakennettava puolustustamme, pysyttävä lähellä ystäviämme ja tavoitettava uusia liittolaisia, koska emme voi eristää itseämme näistä kriiseistä”.

Cameron kuitenkin toteaa, että jos käännämme tämän ”vaaran ja epävarmuuden” ajan joksikin, joka tuo uutta yhtenäisyyden tunnetta liittolaisten välille, ”ei ole mitään syytä, miksi emme voittaisi”.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)