Verkkouutiset

Ukrainalaisten alasampuma lennokki Kiovan lähellä. AFP / LEHTIKUVA / ROMAN PILIPEY

Brittitiedustelun mukaan Venäjä yrittää kohdistaa iskuja Ukrainan energialaitoksiin

Tarkoituksena on heikentää Ukrainan teollisuuden toimintakykyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä on toteuttanut koko helmikuun 2024 ajan hyökkäyksiä lennokeilla Ukrainan infrastruktuuria, mukaan lukien sähkövoimainfrastruktuuria vastaan heikentääkseen Ukrainan teollisuuden toimintaa, sanoo Britannian puolustusministeriö viestipalvelussa X:ssä.

– Ukrainan ilmapuolustus on toistuvasti torjunut näitä ilma-aluksia, mutta Venäjän iskut ovat suurella todennäköisyydellä vahingoittaneet Ukrainan voimalaitoksia ja sähköasemia, brittitiedustelu toteaa.

Iskut ovat tapahtuneet kaikkialla Ukrainassa, ja ne ovat vahingoittaneet alueellista sähköinfrastruktuuria, mukaan lukien Donetskin ja Dnipropetrovskin alueilla sekä Länsi-Ukrainassa, ministeriö sanoi.

– Venäläiset hyökkäykset ovat suurella todennäköisyydellä tehty yhdistelmällä lennokkeja, ohjusjärjestelmiä ja tavanomaista rakettitykistöä, kuten vuosina 2022 ja 2023 havaittiin. Näistä hyökkäyksistä huolimatta Ukrainan sähköverkko on pysynyt vakaana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)