Verkkouutiset

Britannian puolustusministeri Grant Shapps. AFP/LEHTIKUVA/DANIEL LEAL

Britannia sanoo seisovansa Ukrainan rinnalla USA:n vaalituloksesta riippumatta

Republikaanien keskuudessa Ukrainan tukeminen on yhä epäsuositumpaa.

Britannia jatkaa rintarinnan Ukrainan kanssa huolimatta ensi vuoden Yhdysvaltain vaalien tuloksista, maan vastanimitetty puolustusministeri Grant Shapps sanoo CNN:n mukaan.

Republikaanit ovat jakautuneet tuesta Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille. Viimeaikaisten mielipidemittausten mukaan republikaanien enemmistö on samaa mieltä siitä, että Yhdysvaltojen pitäisi tehdä vähemmän auttaakseen Ukrainaa sen sodassa Venäjän kanssa.

CNN:n elokuussa tekemä mielipidemittaus osoitti, että yli puolet amerikkalaisista vastustaa rahoituksen lisäämistä Ukrainalle ja republikaanien keskuudessa vastustajien määrä nousee 71 prosenttiin.

Shappsilta kysyttiin sunnuntaina, mitä Britannia tekisi, jos republikaaninen presidentti valittaisiin, ja hän päättäisi vetää Yhdysvaltojen tuen Ukrainalta. Hän sanoi, että Lontoon tuki Kiovalle oli ”vesitiivis” ja kutsui kysymystä spekulatiiviseksi.

– Uskon todella, kuten Ukrainan presidentti Zelenskyi sanoi tällä viikolla, että itse asiassa amerikkalaiset näkevät oman etunsa ja maailman edun mukaisena varmistaa, että Ukraina pysyy demokraattisena kansana, Shapps sanoi.

– Tiedämme, mitä tapahtuu, kun annamme tyrannin hyökätä naapuriin ja jatkaa sitten länteen. Ja on ehdottoman välttämätöntä, että (Vladimir) Putin ei voi kävellä demokraattiseen naapuriinsa ilman seurauksia. Ja siksi Iso-Britannia on pysynyt lujana ja aiomme jatkaa niin, hän lisäsi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta , ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)